Arrangement

Aktivitetskortet_Høst18_Kurs.jpg

Ytrebygda UNG

I september åpner det et nytt fritidstilbud for ungdom i Ytrebygda.

Åpen møteplass for ungdom 13-16 år

• Sted: Ytrebygda kultursenter (Skranevatnet skole)

• Åpningstid er torsdager klokken 16.00 - 19.30. Vi følger skoleruten, dvs holder stengt i skolens ferier.

• Alder: ungdom fra 13 år.

• Drop in

• Gratis

• Drives av Team for aktivitet, Enhet for kulturformidling og deltakelse.

• Prosjektleder er Ingrid Brandal Mosesen. Kontakt: Ingrid.BrandalMosesen@bergen.kommune.no, tlf 55 56 96 61

Om oss

Ytrebygda UNG skal være en åpen møteplass for ungdom - her kan man slappe av med venner og være sosial, drive med musikk eller være kreativ på andre måter. Kanskje har du lyst å game sammen med andre, ha karaokekveld eller kanskje arrangere diskotek eller konsert? Klubbledere Marte Elise og Isak står klare til å hjelpe deg med å finne din yndlingsaktivitet!

Vi holder til på Ytrebygda kultursenter (Skranevatnet skole) og har fast åpningstid torsdager klokken 16.00 – 19.30. Vi følger skoleruten, og har stengt de ukene/dagene skolen har stengt.

 

Hva ønsker du å gjøre på fritiden?

Tilbudet vil ha fokus på medvirkning og på hva ungdommene selv ønsker tilbudet skal inneholde. Ytrebygda UNG skal være et trygt sted med gode voksne som legger til rette for en sosial møteplass der en kan utfolde seg kreativt på egne premisser. Ungdom ved Skranevatnet skole har allerede vært med på å prototype sitt drømmefritidstilbud. Les mer om det her.

 

Satsing på åpne møteplasser

En kartlegging om ungdoms fritidsvaner i 2016 viste blant annet at ungdom har behov for en møteplass i nærheten av der de bor, der de kan lære noe nytt uten å ha for mye fokus på prestasjoner, og der de kan ha det gøy og sosialt med andre på samme alder. Les mer om kartleggingen her.

 

 

 

Åpne møteplasser ungdom

Her kan du som er i alderen 13 - 16 år stikke innom for å møte venner, spille spill, drive med kreative aktiviteter eller bare henge sammen med andre. Tilbudene har fokus på medvirkning fra ungdommene selv, Møteplassene har voksne aktivitetsledere. Sammen med ungdommene vil de legge til rette for aktiviteter ut fra ungdommenes egne ønsker og initiativ.

 

Andre åpne ungdomstilbud og ungdomsklubber

Det finnes også en rekke andre ungdomstilbud som er åpne/drop-in. Kanskje har du en spesiell interesse du ønsker å dyrke? Ta en kikk nedenfor og se om du finner noe som passer for deg. Tilbudene er i regi av kommunen eller av ulike organisasjoner.