Ville Vestens Datter 2.jpg
26. juni 2021

Filmanmeldelse: Ville vestens datter

Reisen til åpenheten

Ville Vestens Datter er en barne- og familiefilm som handler om Martha Jane Cannary og reisen til Oregon, men først og fremst reisen til å bli Calamity Jane.

Anmeldt av Gard Skogvoll Brostrøm 

Fartsfylt flukt
Filmen er satt i 1863, og familien til 12 år gamle Martha prøver å komme seg til Oregon. Etter at faren skader seg, tilbyr Martha å hjelpe med farens oppgaver som å styre vogna og passe hestene. Men etter å ha blitt anklaget for tyveri, må Martha flykte uten familien sin for å bevise at hun er uskyldig. Filmen følger Martha på flukten hennes, fylt med utfordringer, spenning, opplevelser og nye vennskap.

 

Lærerik, strukturert historie
Filmen er basert på en sann historie. Dette er noe jeg synes er interessant og gøy, hvis det gjøres rett. Det føler jeg denne filmen har fått til supert! Den er lærerik uten å være for kjedelig. Derfor tror jeg filmen også kan passe for mange aldersgrupper. 

Filmen er også veldig rett fram. Den har et klart bilde på hva den vil si, og hva slags oppdrag karakterene har. Dette er noe jeg som seer setter pris på fordi det gir filmen struktur. 

Filmen er en animasjonsfilm, med en svært interessant animasjon jeg ikke har sett før på en så lang film. Minimalistisk, men spennende, med utrolig bra landskaps-bakgrunner. Den har også varm musikk og lydeffekter, passende til forskjellige tema som tas opp i filmen.

Nye perspektiver
Jeg synes det er veldig gøy at vi ser hvordan Calamity og folk rundt henne utvikler seg. Fra å være kritisk og lite støttende til Calamity, forandrer menneskene sin oppfatning og mening om henne seg underveis til å bli støttende og mer åpen for Calamitys valg og rettigheter. Filmens understreker hvor viktig åpenhet og vennskap mellom mennesker er.

Dette er en film jeg kommer til å snakke om, og huske lenge.

 

Vår anmelder:
Gard Skogvoll Brostrøm er 13 år og går på Karuss skole. Han interesserer seg i kunst, film og musikk og drømmer om å jobbe innenfor kunst og film-bransjen. Gard var med i Barn i Byens barnejury i 2020 og 2021. 

 

 

Ville Vestens Datter vant Barn i Byens filmpris under Barnefilmfestivalen 2021. Juryen var delt når det kom til å velge en vinner, men etter en fornøyelig diskusjon var alle jurymedlemmene enige om at de  har valgt en enestående vinner. De sa følgende om vinneren: 

Vi elsket filmens unike animasjon og dens nydelige design. Vi har ikke sett slik animasjon i en langfilm før. 
Vi elsket hovedpersonens pågangsmot, og hvordan hun aldri gir opp, selv om det betyr at hun går imot sin tids konvensjoner. Dette er et godt eksempel for oss alle.
Historien engasjerte oss fra første stund, og vi ventet spent på hva som kom til å skje videre.
Musikken var fantastisk og var et vakkert element i filmen. 
Dette er en film vi kan se igjen og igjen, og en film som virkelig fortjener å vinne.
For dens vakre animasjon, dens fabelaktige hovedperson og historie, nydelige musikk og flotte moral er vi stolte over å dele ut Barn i Byens filmpris for beste langfilm 2021 til Ville Vestens Datter.

 

 

Andre Artikler