kok-helgetips.jpg
23. april 2019

Hva skjer i helga?

Tips til aktiviteter helgen 20. - 22. april

Om vi skal stole på meteorologene (og det gjør vi jo alltid når de melder godvær), så har vi en skikkelig vårhelg i vente. Her gir vi deg noen tips om hva dere kan bruke den til.

 

Fredag 20. april: 

Baby Budz trening for mor med baby

Mammaer i permisjon har sjansen til å starte helga med en energioppkvikker på Budz trening sammen med babyen, og i tillegg opparbeide seg litt god samvittighet før fredagstacoen.

Lett til moderat styrke- og utholdenshetstrening i Kongsgård Alle 53 kl. 12.00 – 13.00. Mulighet for gratis prøvetime, månedsmedlemskap 500,-, drop-in 120,-. Budz Bootcamp har mer info. 

 

Åpent hus Slettheia Fritidsklubb

10–15 åringer fra hele byen kan sparke i gang helga på en sosial og morsom måte på Slettheia Fritidsklubb, hvor dørene står åpne fra klokken 17 til 21. Gratis er det også!

 

Kristiansand Tegneserieklubb

Liker du å tegne, så har du muligheten til å slippe kreativiteten løs og tegne striper sammen med likesinnede fra kl. 17. Fra 10 år og oppover (10–14 år i følge med voksen). Helt gratis!

 


Lørdag 21. april

Kilden Kulturhus: Poteter har ingen vinger

Klokken 13.00 vises forestillingen om en en foreldreløs potet og to barnløse foreldre i Kilden. Den passer for barn fra 5 år, og billettprisen er hyggelige 50 kroner. Forestillingen varer i 45 minutter, noe man burde kunne avse til et teaterstykke, selv om solen (forhåpentligvis) skinner ute. Perfekt å kombinere med en bryggesleng før eller etter, og kanskje til og med en is på bryggekanten? Se beskrivelse av stykket.

 

Vitensenteret

Midt i Markens gate kan dere la dere fascinere av vitenskap, og samtidig få trimmet de små grå. Vitensenteret er åpent både lørdag og søndag fra klokken 11.00 til 16.00. Billettprisen er kr. 90.

 

Høyt og Lavt Klatrepark

Jippi! Endelig begynner det å spire og gro i skogen igjen! Får du ikke lyst til å klatre? Finn et tre, eller ta turen til Sørlandets største klatrepark, Høyt og Lavt, i Gamle Mandalsvei 10 i Kristiansand. Her vil alle kunne utfordre seg selv, uavhengig av alder og eventuell grad av høydeskrekk. Åpent kl 10.00 – 15.30 både lørdag og søndag. Se priser og mer info

 

Søndag 22. april 

Kristiansand Motocrossklubb

Klar for en fartsfylt søndag? Motocrossklubben har åpnet banen for sesongen, og mellom kl. 12.00 og 16.00 kan man gi gass i Kristiansand Næringspark (i nærheten av Sørlandsparken). Baneleie er kr. 50 for medlemmer og 100,- for ikke-medlemmer. Om man er ny bak styret, kan man avtale prøvetime ved å sende mail til post@kristiansand-mx.com (må gjøres på forhånd!). Er dette søndagen dere skal prøve noe nytt?

 

Skutelunsj med Strandryddeekspedisjonen

Strandryddeekspedisjonen (Hold Norge Rent) er på tokt for å motivere til mer strandrydding opp mot Strandryddedagen 5. mai. 
Den 22. april er skuta Vega i Kristiansand, og i den forbindelse inviterer de til lunsj ombord. På programmet står også kunstworkshop med strandsøppel for barn med kunstneren Pippip Ferner, foredrag om marin forsøpling og quiz for de voksne. Ta turen ned til Kai 12 (rett ved Kilden) mellom klokken 11.00 og 14.00, og få inspirasjon til å hjelpe med en viktig sak!

 

Kristiansand Kanonmuseum

Visste du at verdens nest største kanon montert på land finnes i nærområdet ditt? Har du ikke tatt den nærmere i øyensyn før, er kanskje søndag en perfekt dag å la seg imponere på? Kanonmuseet er åpent fra kl 12.00 til 16.00, og billetten koster kr. 40 for barn og 90,- for voksen. Museet ligger i fint turterreng på Møvig, så hvorfor ikke kombinere besøket med en søndagstur?

 

Brillebjørn på Kristiansand Kino

Avslutte en aktiv helg med å synke ned i kinosetet med popcorn og en god film? Søndags ettermiddag er kanskje tiden for det. Finn din favoritt i søndagens kinoprogram, eller sjekk ut den norske barnefilmen Brillebjørn på bondegården, som vi har anmeldt i Barn i Byen. Den snurres i gang kl. 13.00 og 16.00.

 

Finn Fram-dagen!

Søndagstur er alltid en slager, men på søndag kan dere gjøre den ekstra spennende. Da arrangerer nemlig Kristiansand Orienteringsklubb Finn Fram-dagen i Jegersberg mellom kl. 11.00 til 14.00. Her kommer man seg ut i skog og mark samtidig som man får testet konkurranseinstinktet og kartferdighetene. Det er lav terskel for å delta, og det finnes både nybegynnerløype, sprintløype og barnevognvennlig løype. Arrangementet er gratis, og det vanker også enkel servering og premiering. 

 

Skitur i t-skjorte?

Mye tyder på at dette er siste helg man kan få brukt skiene en kort kjøretur fra Kristiansand. Du finner oppkjørte løyper på Toplandsheia, en liten times kjøring fra Kristiansand. Om solen titter frem søndag, blir det kanskje sesongens første og siste mulighet til en skitur i shorts og t-skjorte? Midt-Agder Friluftsråd har føremelding du kan sjekke før avreise.

 

Høyt og Lavt Klatrepark og Vitensenteret holder også åpent søndag, se beskrivelse under lørdag.

Vi ønsker alle våre lesere en fin og aktiv helg i Kristiansand! Sjekk også ut vår aktivitetskalender, og husk å følge oss på Facebook

 

Andre Artikler