DSC_0495.jpg
23. april 2019 Skrevet av Martin Granum, martin@barnibyen.no (tips oss gjerne!)

Helgetips 4. - 6. mai

Våre beste tips til aktiviteter i helga som kommer!

Gislefoss & co lover oss ei skikkelig knallhelg værmessig, la oss gi deg noen tips til hva du kan fylle den med!

Fredag 4. mai:

Teater - Eventyr anno 2018

Hva med å starte i teatersalen? På fredag ettermiddag kan humre deg inn helgen med stykket Rosegården Barneteater selv omtaler som en morsom og overraskende forestilling om eventyr. Hvis dere benker dere i teateret i Teglverksveien 48 i Kristiansand kl 18.00, så får dere kanskje et nytt syn på eventyr. Billettprisen er kr. 70 for barn, og 130 for voksne.

Lørdag 5. mai:

Strandryddedagen - nyte den på Bragdøya?

Lørdag er dagen da hele Norge skal jobbe dugnad. Hold Norge Rent oppfordrer til å rydde lokale strender, øyer og holmer fri for søppel. Hvorfor ikke gjøre en innsats på vakre Bragdøya i solskinnet? Alle som hjelper til med rydding på øya denne dagen, får gratis transport fra Auglandsbukta. Båter ut går derfra kl. 10.00 og 11.00, med retur kl. 15.00 og 16.00. I tillegg til god samvittighet og litt farge i ansiktet, er sjansen stor for at dere får en flott naturopplevelse i "lønn". Og hvorfor ikke teste en nyryddet, hvit sandstrand med å ta årets første dukkert?

 

BlåMarked i Posebyen

Urbane landkrabber kan også støtte en god sak på lørdag. I Posebyen slår nemlig Blåkors på stortromma, og arrangerer sitt BlåMarked 2018. Dette er et arrangement for hele familien, og vi kan nesten garantere at det blir folksomt. De gode hjelperne i organisasjonen frister med både salgsboder, auksjon, basar, ulike aktiviteter, grillmat, underholdning og mye mer. Så hvorfor ikke ta turen til Gyldenløves gate 60 på lørdag mellom kl. 10.00 og 17.00. Da kan dere få en hyggelig opplevelse, og samtidig støtte en god sak! Gratis inngang.

 

FamilieLørdag på Kunstmuseet

Den første lørdagen i måneden inviterer Sørlandets Kunstmuseum hele familien inn til aktiviteter. Denne lørdagen er det filt i fokus. Så hvorfor ikke ta en pause fra solen med den lokale kunstneren Lene Dalsgård, saks og filtbiter. SKMU forteller at det skal "filtes over gjenstand", og vi er spente på hva DU skal lage mellom klokken 11.00 og 16.00 i Skippergata 24B! Deltakelse koster 50,- per person.

 

Europacup-finale i Kristiansand

Ja, du leste riktig! For første gang i historien spilles en europacup-finale i Kristiansand, og Vipers trenger din hjelp for å hamle opp med  SCM Craiova fra Romania. Kampen er den første av to finalekamper, og blåses i gang kl. 17.00 i Aquarama. Billetter koster 100,- for barn og 150,- for voksne. Her blir det fullt hus og stormende jubel, så kjapp dere med å bestille billetter til denne historiske håndballbegivenheten!

 

Søndag 6. mai

Søndagsåpent Odderøya museumshavn

I solskinnet vi er lovet på søndag, er det få steder i byen det passer bedre å henge enn i Odderøya museumshavn. Inngang koster 80,- (250,- for familiebillett), og gir dere tilgang til morsomme, maritime familieaktiviteter, en smak av holmelivet, en flytende utstilling om plastbåtens historie - og mye mer. Og hvorfor ikke kombinere museumsbesøket med en tur ut til fyret på Odderøya, eller en kopp kaffe i vaffelbua ytterst på øya?

 

Vannaktiviteter med DNT i Aquarama

Om du vil ha en real, søkkvåt utfordring i helga, så er Aquarama plassen på søndag. Den Norske Turistforening arrangerer da aktivitetsdag i byens badeland, og på programmet står blant annet kajakkdrop fra 3-meteren, rappellering fra 10'ern, kanostafett i bassenget, livredningskurs og Stand Up Padling (SUP). Opplegget strekker seg fra klokken 10.00 til 17.30 - sjekk program for finne ut når din favorittaktivitet starter. Inngang i Aquarama koster 175,- for barn og 210,- for voksen. Medlemmer av DNT får halv pris.


Sesongåpning Bragdøya

Etter Strandryddedagen lørdag, er det sannsynligvis en striglet og ren øy som tar imot sesongens første gjester på søndag. Bragdøya kystlag melder om åpen kafé, varme griller og aktiviteter på kystkultursenteret. Det blir også åpning av ny vei til badebukta (ta med badebukse, om du tør!), og historiefortelling om øya. Den hyggelige båtturen fra Auglandsbukta i Vågsbygd koster 25,- for barn og 50,- for voksen tur/retur. Båt fra Lumber kl. 10.00, 11.00 og 12.00 med retur kl. 14.00, 15.00 og 16.00. Båt fra Auglandsbukta kl. 10.00, 11.00 og 12.00 med retur kl. 15.00 og 16.00.

 

Uansett hva dere måtte finne på i helga - ha ei fin ei! Sjekk aktivitetskalenderen vår for flere aktiviteter, og følg oss på Facebook og Instagram (@bibkristiansand)!

 

Andre Artikler