BiB_2_Turist_Båttur Høllen Foto Adam Read©Visit Sørlandet.jpg
17. februar 2020 Publisert i Barn i Byen – Kristiansand nr. 2/2015

Skjærgårdslykke i Ny-Hellesund

Lag en god nistepakke, ta med noe varmt å drikke og mønstre på MB Høllen til Ny-Hellesund.

Tekst: Elisabeth Iglebæk Høibo Foto: Adam Read og Peder Austrud

Noe av det flotteste vi har i Kristiansand er skjærgården. Den er noe alle bør oppleve. Heldigvis har vi en rutebåt som går hele året, MB Høllen. Den går til den gamle uthavna Ny-Hellesund i Søgne. Du kan gå i land på Monsøya, Helgøya og Kapelløya og ta en senere båt tilbake.

I seilskutetiden var det gjestgiveri i Ny-Hellesund og et yrende liv 

Kystfort og steinskulptur 
Jeg har selv flere ganger tatt turen til Ny-Hellesund og gått på Kyststien fra gjestgiveriet Verftet over til Olavsundet. Denne turløypa passer for barn og voksne. Du finner både broer og benker langs stien. Det ligger også et kystfort fra andre verdenskrig her som er spennende å besøke, og en merkelig steinskulptur som ligger i vannet. Ved Olavsundet er det brygge, strand, blankskurte svaberg og muligheter for å slå opp telt. Legenden forteller at Olavsundet, som ligger mellom Kapelløya og Helgøya, ble til da Olav den Hellige slo sverdet sitt mot fjellet. Fjellet åpnet seg og han kunne flykte fra fienden.

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Lykke ombord i MB Høllen.

Yrende liv 
I seilskutetiden var det gjestgiveri i Ny-Hellesund og et yrende liv. I dag er det bare noen få fastboende i Ny-Hellesund, men de har fått gjestgiveriet tilbake. På Verftet kan du bo i flotte og moderne leiligheter på bryggekanten og på Bølgen & Moi spiser du med fabelaktig utsikt. Andre Artikler