BiB_3_Turist i egen by Himmelsyna er nådd.jpg
23. april 2019 Publisert første gang i Barn i Byen – Kristiansand nr. 3/2016

Løypeglede i sør

Nå er det endelig vinter på Sørlandet! Som vi har gledet oss til aking, skiturer og turer i bakkene! Langs kysten kan det være løyper av forskjellig kvalitet, men kun en time fra sørlandsbyene finnes gode forhold for skiturer og opplevelser i snøen.

Tekst & foto: Elisabeth Høibo

Mitt favorittsted er skiløypene på Høgås, like ved Gautestad, som ligger kun ti minutters kjøretur fra Evje. Løypenettet på Høgås har 100 kilometer med trenings-, konkurranse- og turløyper. Løypene kjøres jevnlig opp av løypemaskin.


Foto: De varierte løypene gjør Høgås perfekt for småfolket.

Mange tar den fem kilometer lange turen til Himmelsyna (649 moh.) – en fjelltopp hvor kommunene Froland, Birkenes, Evje og Hornnes møtes. På godværsdager kan man se helt til kysten og havet. Har du med deg litt mindre barn, er det fint å gå inn til Lavvoen, en rasteplass med benker som gjør det perfekt for et lite stopp.

Nå er det enda lengre og bedre løyper i området. 

I 2015 ble løypenettet på Høgås knyttet sammen med løypenettet på Gautestad, Brahjelmen og Høna. Nå er det enda lengre og bedre løyper i området. Det er også mulig å stå på slalåm i en liten bakke på Høgås. Bakken er passe stor til de minste barna. Det er værstasjon og webkamera i området, slik at du kan sjekke været før du legger ut på tur. Sjekk www.otrail.no for oppdaterte vær- og løypeforhold.


Foto: Skiløypene er godt merket. 

Det er enkelt å komme seg til Høgås. Kjør forbi Evje sentrum og ta av ved Evje kirke, følg veien i ca. ti minutter og sving av til venstre ved skiltet merket Høgås. Det er gratis parkering like ved skiløypene.

God skitur i herlig vinterlandskap!


Andre Artikler