BiB_3_Turist i egen by Vakkert vinterlandskap på vei til Gautestad.jpg
23. april 2019 Først publisert i Barn i Byen – Bergen nr. 3/2016

Gode løypeforhold i Kristiansand og omegn

I Kristiansand vinterstid finner du gode løypeforhold bare minutter utenfor byen. Spenn på deg skiene og sjekk ut de flotte forholdene.

Løypetips av Inger L. Hutchinson

Bymarka/Baneheia: 2,2 kilometer lang lysløype i skogsterreng rett ved sentrum av Kristiansand. Dette er en grønn løype som er slakk med ikke så mange bratte bakker. Denne løypen passer for barn og nybegynnere, som ikke har spesielle ferdigheter. Løypen er uten «ploge- og fiskebeinsbakker».

Jegersberg: Fire kilometer lysløype i kupert skogsterreng. Området ligger rett ved universitetet på Lund. Her finnes det løyper med ulik lengde. Både klassisk og fristil. Dette er en blå løype, som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Jegersberg UiA-Gill: 4,8 kilometer lang lysløype i skogsterreng. De første tre kilometerne fra UiA er slakt parti og veldig fint å gå med hele familien. Denne blå løypen passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Sukkevann: 2,7 kilometer kupert lysløype i skogsterreng. Dette er en rundløype med skiltet gangretning. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Dønnestad: 3,6 kilometer lysløype i kupert skogsterreng på Dønnestad, ikke så langt i fra Kjevik flyplass. Løypene blir kjørt opp i både klassisk og fristil. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Strai: 2,7 kilometer lang lysløype. Her er det også forbindelse med Hovedturløypa Kjærrane – Stemmen. Området er veldig familievennlig og ligger ti minutters kjøring fra Kristiansand mot Evje (RV9). Denne grønne løypen passer for barn og nybegynnere som ikke har spesielle ferdigheter.

Hovedturløypa Kjærrane – Stemmen: 18,5 km kupert turløype i skogsterreng. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter. Her kan man enten ta utgangspunktet til turen på Strai, eller i Vågsbygd som ligger ti minutter vest for Kristiansand sentrum.

Voie: 2,5 kilometer med kupert lysløype i skogsterreng som ligger på Voie, ca. 20 minutter fra Kristiansand sentrum. Denne blå løypen passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Hellemyr: 2,4 kilometer lang lysløype i slakt skogsterreng. Her er det rundløype med skiltet gangretning. Denne grønne løypen passer for barn og nybegynnere som ikke har spesielle ferdigheter.

Sandrip: Sandrip er en fritidspark plassert på Øvrebø, ca. 20 minutter nord for Kristiansand (RV9 mot Evje). Her finner du en 3,5 km lang lysløype i variert terreng, og en lysløype på 1,1 km som er tilpasset for alle. Løypen har en flat profil, og er også svært godt egnet for barn og for mennesker med spesielle behov. I tillegg er det varmestue på området som er åpen i helgene. Dette var bare noen av løypene du finner i Vest- og Aust-Agder. 

Andre Artikler