Fisketips Bilde 2 Torskesluker.jpg
23. april 2019 Publisert første gang i Barn i Byen – Kristiansand nr. 4/2016

Fisketips og sommerfiske

Nå er tiden for både torsk- og ørretfangst.

Tekst & foto: Stein Grønberg Illustrasjon: altomfiskeutstyr.com

Det er en god tid for sjøfiske fra land. Mange arter er nå inne på grunna for å beite, og fisken kan derfor nåes med kast fra bredden. Torsken fisker du med fargerike sluker på 25–40g langs bunnen. Ta gjerne turen ut i skumringa, da føler fisken seg trygg og kommer inn på grunt vann.

Sjøørreten tar du lettest med en liten sluk på 10–15g, fisket høyt og raskt. Prøv gjerne ei flue som oppheng 1/2 meter foran sluken, eller bruk en kastedobb med ei flue etter. Gode plasser kan være Helleviga på Langenes, Odderøya, Bertesbukta på Lund eller Kvarodden i Randesund. Ørretfiske i vannene rundt byen er også på sitt beste fra mai og ut juni måned.

Saken fortsetter under bildet. 


Foto: Du finner mange fine fiskeplasser i kort avstand fra Kristiansand sentrum. Det finnes et stort utvalg av gode torskesluker.

For de under 16 år er alt fiske i ferskvann i Norge gratis (for laksefiske gjelder det andre regler.) For de under 16 år er alt fiske i ferskvann i Norge gratis. I Kristiansand har vi et felles fiskekort for 40 vann som bare koster 200 kr. i sesongen for de over 16 år. Ved kjøp av dette fiskekortet får du også med et kart over området. Her kan jeg gjerne merke av de vannene jeg selv har som favoritt, om du stikker innom butikken.

Vil du ha en overnattingstur med fiske og villmarksliv, kan bymarka være et bra reisemål. Her finner du Bergvann, Stormyrvann og Bjortjønn, hvor det er et godt ørretfiske og fin natur.

God tur, god sommer og skitt fiske!

Bilder:  Ill.: altomfiskeutstyr.comStein Grønberg
er Barn i Byens fiskeekspert.
Han vet det meste om hvordan du får fisk og deler gjerne sine hemmeligheter.

Andre Artikler