Brillebjørn.jpg
23. april 2019

Filmanmeldelse - Brillebjørn

Barn i Byen har sett Brillebjørn.

Brillefint med Brillebjørn på bondegården.

Anmeldt av Mairi McDonald

 

Brillebjørn på NRK Super har allerede blitt en stor slager for de minste. Derfor er det kanskje ikke så rart at den koselige bjørnen tar steget fra TV-skjermen til kinolerretet. På TV-skjermen har vi blitt servert små ti-minutters snutter der barn gjerne trenger hjelp av Brillebjørn for å mestre gjenkjennbare hverdagsproblemer med massevis av “Fantasimagi”.

 

Derfor må jeg innrømme at som forelder var jeg noe skeptisk til at de to 3-åringene vi tok med i kinosalen denne formiddagen ville klare å sitte stille i over en time. Men der tok jeg grundig feil. Det var nemlig to svært fornøyde jenter som satt både konsentrert og ikke minst stille som små mus, eller burde jeg kanskje heller si kaniner, høner og alskens andre dyr man finner på en bondegård.  

 

Det geniale med denne filmen er nemlig at Brillebjørn snakker direkte til oss i salen, og oppfordrer oss til å aktivt delta i filmen enten ved å klappe, gå på ski eller for eksempel vrikke på rumpa. Og når Brillebjørn-dansen settes i gang, blir vi oppfordret til å reise oss opp og danse. De minste får dermed bevege seg litt innimellom, og slitne foreldre slipper å få altfor tunge øyelokk der man sitter i kinomørket. Det er nemlig ingen tvil om at dette er en film først og fremst laget for barn, på deres egne premisser.

 

Denne filmen passer godt til barn opp til fire år.

 

 

 

Andre Artikler