1b Knøttedanserne Nora, Emily, Henrik, Håkon, David, Lina, Selma, Ane, Sofie og Super Raymond.JPG
23. april 2019

Knøttedanserne og Super Raymond

Møt de unge hip-hopperne

De sklir, de hopper, de gynger, de krysser og de danser med enorm iver og fabelaktig rytme. De er veldig unge, hip hoppere.

 

Tekst og foto: Mette Cecilie Johansen

 Luftige svev

Sjarmfaktoren overdøver musikken når du trer inn i Bisalen på Q42 en tirsdag ettermiddag. De er litt over en alen lange, barna på Hip hop, Knøttedans.

-Æ synes det gøyeste er å danse, og det er derfor jeg er her sier Raymond Brocks til gjengen som sitter ved siden av han. Han er mannen bak Kristiansand Urban Dansestudio.
-Jeg heter Raymond, men dere kan kalle meg Super Raymond eller Tulle Raymond fortsetter han til fornøyde fnis fra forsamlingen. Han har capsen bak frem, et stort smil og en herlig evne til å kommunisere med barna. De er mellom 3 og 5 år gamle og det er tydelig at de digger han. Han får de til å le, han synger og han kan til og med danse med ørene.

Nora følger godt med.

 


Engasjerte foreldre

På sidelinjen sitter foreldrene og ser på. Det kan være godt for en knøttedanser å ha et trygt fang å gå til, spesielt i begynnelsen når alt er nytt. På den ene dansen får foreldrene være med til barnas store fryd. Det er gøy å stå på hendene når Mamma hjelper til.
 -Jeg elsker engasjementet fra foreldre, forteller Raymond entusiastisk etterpå til Barn i Byen. 

- Det har vært veldig givende for dansestudiomiljøet å ha engasjerte foreldre. Foreldrene sitter på sidelinjen for det meste, men er med på en av sangene og danser med barna. Emily (4 år) og Mamma Connie

Det er ikke ofte han må hysje på foreldre som blir for ivrige med snakkingen seg imellom. Men det hender ofte at foreldre spør om dansekurs for voksne.

 Nå blir det vilt her

 

 

Herming og lek

På Knøttedans bruker de bevegelser fra hip hop og breakdance, her er det masse lek og mye herming.

-Er det noen som liker å herme? spør Raymond.

- JA! jubler ungene.

- Kan dere gjøre sånn? spør han og lager ører med hendene.

- JA! jubler ungene igjen. De har skjønt hva som kommer nå. De lager reveører og så danser de til ‘What does the fox say?’ Det hoppes, det løpes, det sklis og det hermes etter læreren. På dagtid jobber han med administrasjon, men på ettermiddagen, for disse hip hopperne, da er han Super Raymond.En storesøster er god å ha.

-Noen spiller golf etter jobb, jeg danser, smiler han.

Dansestudioet ble startet for 8 år siden. Ideen til Knøttedans kom da hans egen datter var i 3 års alderen. Han danset med henne hjemme i stua og testet ut hva som funket og ikke funket, hva som var kjedelig og hva hun klarte.

-Det være lek. Og det være lett og gøy. Det kan ikke være mer enn en halvtime, sier Raymond.

En halvtime er en passe porsjon. Da holder de konsentrasjonen, de blir ikke for trøtte og de beholder dansegleden.  

 

Gangnam Style

David Wikstad er en av knøttedanserne. Han er 4.5 å og har vært med på hip hop i snart et år.

-Han danser alltid, forteller mor.

- Hvilken sang liker du best da David? lurer Barn i Byen på.

Han smiler, gnir seg litt i øynene og lener seg kjekt på Raymond.

- Er det What does the fox say? spør mor behjelpelig.

David smiler og rister på hodet.  

-Ganggamm stail! Gliser han før han gjesper. Nå er det tide å gå hjem. Idet han går ut døra kommer det et lite dansetrinn. Knøttedans er tydeligvis tingen.

  Sånn krysser dere beina, forklarer Raymond

 

 

Andre Artikler