Mat_Siri klar til å høste alger og tang i Fyrhagen. Foto B.Fredheim.jpg
23. april 2019

Tang & sitronkake og Algenøtter

Siris oppskrifter fra Barn i Byen 8

Tang og sitronkake

Bruk gode økologiske sitroner og den flotte grønne havsalaten
0,3 kg. meierismør
0,3 kg. melis
5 stk. sitroner (skall og saft)
5 egg
0,3 kg. hvetemel
5 tsk. bakepulver
5 spiseskjeer tørket havsalat, alternativt søl
Sukker i passe mengde til sitronsaften

 

1.Sitronskall, smør og melis smeltes sammen.
2.Tilsett alt unntatt eggehviter som piskes stive og blandes i til slutt
3.Fordel i form og stek i vanlig ovn på 200 grader i 20-25 minutter
4.Overhelles med sitronsaft som er «kokt» med sukker, mens kaka er varm

 

 

Algenøtter

1,5 spiseskje sukker
3 spiseskjeer lønnesirup eller lys sirup
½ teskje salt
200 gram mandler eller nøtter
Finhakket søl

 

1.Sett ovnen på 175 grader.
2.Smelt sukker, salt, sirup og søl i en stekepanne som tåler å stå i ovnen.
3.Kok det sammen i noen minutter slik at alt smelter
4.Hell i mandler/nøtter og la dem bli blanke
5.Sett stekepanna i ovnen som er 175 grader i ca. 15 minutter
6.Bland det godt etter halv tid slik at mandler/nøtter blir jevnt ristet
7.Hell dem ut på bakepapir og ta dem fra hverandre
8.Server når den er avkjølet

 

Hvis du ikke ønsker å gå i vannet (som jeg), kan en jernrive og en liten ljå være godt å ha når du skal sanke alger. Hvis du har spørsmål eller har lyst til å kontakte meg, så gjør det gjerne – siri@lindesnesfyr.no

Se også Facebookside vår som heter «Algeringen Lindesnes» med mye moro om alger.

Vil du se undervannsfilm fra Lindesnes fyrhage? Se her.

 

Andre Artikler