Faarup_Hvirvelvind.jpg
17. februar 2020

Fårup – Dyreparkens kule danske fætter

45 minutter med bil fra Hirtshals, finner du et sommerland omgitt av skog med rasteplasser, rutsjebaner og hvirvelvind.

Tekst & foto: Bjørn Fredheim
Barn i Byen 8

Rasmus Mortensen snakker så fort dansk at vi har litt problemer med å følge med, men oppfatter helt klart at han er «helt vild» med den nye attraksjonen i Fårup sommerland. – Den er simpelthen bare så god, smiler han. Vi er ikke overrasket. Rasmus er markedssjef i Fårup sommerland og det skulle da bare mangle om han mente noe annet.

Men Rasmus, hvorfor i all verden skal familier fra Norge stoppe i Fårup? Kan de ikke bare dra rett til Legoland?
– Jeg vil ikke si et vondt ord om Legoland, som både er spennende og morsomt. Det jeg imidlertid kan si er at Fårup sommerland er et helt annet tilbud. Fårup er stedet der du kan senke skuldrene, gå på «tur» sammen med hele familien og aldri oppleve å stå i kø. Klart Legoland har flotte attraksjoner, men rutsjebanene i Fårup er enda gøyere. I tillegg er det bare en kort kjøretur fra Hirtshals.

Vi som kommer fra Kristiansand kan ikke la være å sammenlikne med vårt aller største tilbud til barnefamiliene, nemlig Dyreparken. Vi synes da Fårup minner mistenkelig.
– Ja! Det er faktisk helt riktig. Vi har et godt samarbeid med Dyreparken i Kristiansand og i fjor var jeg der med mine barn. Helt fantastisk! Hvis du synes Fårup likner så er det bare et kompliment. Det kommer nok av at vi er omgitt av skog. Det er helt unikt i dansk sammenheng. Samarbeidet er faktisk så godt at hvis du har årskort i Dyreparken, får du også rabatt når du besøker oss – og selvsagt andre veien også. Vi har jo ikke dyr, men i Fårup har vi satset på mye natur, hyggelige rasteplasser og spennende aktiviteter for hele familien. Området er så stort at du aldri vil oppleve å gå i kø. Vårt mål er å være best på å ønske velkommen og få folk til å trives. Det skal være litt som å komme hjem der en god venn sier velkommen, ta av deg skoene, sitt ned så skal jeg finne noe vi kan kose oss med. Til og med arkitekturen på våre bygninger, inkludert vårt splitter nye hotell, er gjort i dansk skogsstil. Her er noe for hele familien, vannland, rutsjebaner, karu­seller, trampoliner, tilrettelagte spiseplasser med grill og fasiliteter og et fantastisk turterreng. Spennende aktiviteter for de store og tilrettelagte aktiviteter for de små.

For de som har vært her før – har du noe nytt å by på?
– Hvirvelvinden er ny av året og byr på en utrolig opplevelse for de som liker utfordringer. Den er noe «vildere» enn det andre vi tilbyr, men midt i blinken for «teenagerne». Så kan de minste kjøre karusell og de voksne ta seg en bayer, mens de venter. Det er simpelthen bare så «sjov!» Og ikke glem badebukse, vi har også en «fed» aquapark.Andre Artikler