Kildendag_0038.JPG
17. februar 2020

Barnas Kildendag

Bli med Marte (10) og lillesøster Linnea (5) inn i bak scenen og blant kostymer.

I januar fyller Kilden fem år. Bursdagen feires med å ønske alle barn og voksne velkommen til Barnas Kildendag den 28. januar!

Tekst og foto: Mairi Macdonald

– Alle disse gangene i huset er så like, sier Marte Mikalsen (10) litt forvirret. Hun og lillesøster Linnea (5) har fått lov til å komme backstage i et av Kristiansands aller største og flotteste bygg. Nå går de bortover en lang korridor på leting etter kostymelageret. Bak den kjente bølgeveggen og bak de lilla og røde stolene i konsert- og teatersalen. Bak der hvor vi vanlige dødelige ikke normalt får lov til å gå. Der finner jentene rekvisitter, kontorer, kostymer, skuespillere og musikere som øver og jobber.
– Men hvor er dette kostymelageret? spør femåringen.
Vi er altså i Kilden, som er omtrent like gammel som lillesøster Linnea. Dette bygget som engang var nettopp en kilde til både politisk diskusjon og uenighet, er for lengst blitt tatt imot som byens stolte storstue. I det femårsdagen snart passeres, inviteres alle byens barn til å bruke dette huset, slik mange av de voksne her gjør til daglig.

Engleinstrument

Marte og Linnea møter Johanna Nousiainen. Hun spiller harpe i Kristiansand Symfoniorkester.
– Åhh, jeg fikk spille harpe på Barnas musikkdag, sier Linnea entusiastisk, og får på ny spille litt på strengene til Nousiainens vakre instrument.
– Harpe er favorittinstrumentet mitt. Det høres ut som det er engler som spiller, sier Linnea, mens hun spiller en nesten feilfri versjon av «Lisa gikk til skolen».
– Jeg fikk spille cello sist, sier Marte og viser frem bilder hvor jentene prøvde cello, tverrfløyte og klarinett.
Linnea og Marte var nemlig med på Barnas musikkdag, som ble arrangert i januar for snart ett år siden. Dagen ble en gedigen suksess. Tre tusen barn og voksne kom innom for å prøve ulike instrumenter, eller for å dirigere strykerne i symfoniorkesteret.

Årlig tradisjon?
– Dette ga mersmak, innrømmer prosjektleder for Barnas Kildendag, Silje Hamre Kulien. Kilden utvider derfor både tilbud og åpningstider, og håper Barnas Kildendag nå skal bli en årlig tradisjon.


– Huset fylles som sist med musikkstasjonene, men denne gang skal man også få mulighet til å spille dukketeater, bli teatersminka, være skuespillere og ikke minst få prøve kostymer.
Og kostymer gleder i alle fall disse to jentene seg til å prøve.
– Åhh, denne er så fiiin, sier begge jentene i det vi endelig finner fram til kostymelageret. De vet akkurat hvilken forestilling som kostymene har blitt brukt til.
– Dette her er festdraktene fra «Sound of Music», sier søstrene og innrømmer at de kommer på besøk på Kilden så ofte som mulig.
– Bølgene er det aller fineste med dette bygget – og LørdagsKilden da, sier Marte før Linnea presiserer hvorfor akkurat LørdagsKilden er så populært.
– Da får vi nemlig løpe i gangene og spise godteri!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre Artikler