1. Du må ikke være mesterbaker for å lage skumle muffins. Bruk et lakrissnøre klipt i biter er det lett å forme ansikter på muffins..JPG
01. juli 2020 Denne saken var først publisert i Barn i Byen nr. 13 / 2018

Grufulle tips til Halloweenfesten

Seks gufne tips som får barna til å juble på Halloweenfesten

Tekst og foto: Anja Walker-Brunvatne

Ekkel middag:
Kutt opp pølser i tre biter og stikk litt spagetti gjennom pølsen. Kok pølse og spagetti med noen dråper matfarge i vannet – og vips så har du skummel mat, som kanskje ser uappetittlig ut for voksne, men som blir elsket av barna. Spagetti og pølse kan ikke slå feil. Bruker du grillpølser koker de ikke i stykker.


Skummel gelé:
Fyll gjennomsiktige plastglass halvfulle med rød gelé. Tegn et skummelt ansikt med sprittusj utenpå glasset. Hvis du i tillegg tar litt rød matfarge i vaniljesausen, er det kun de tøffeste som tør gå løs på denne desserten. Man kan også ta grønn gelé i plastglassene og putte oppi en smågodtkrokodille eller smågodtmeitemark. Da blir stemningen satt for resten av kvelden!

Spooky muffins:
Man trenger ikke være en mesterbaker for å lage spooky muffins. Man kommer langt med non-stop til øyne og et oppklippet lakrissnøre for å dandere munn. Sinte lakrisøyenbryn setter en ekstra piff på muffinsen. For å lage flaggermus kan du pynte med en rund sjokoladebit og knekke en kjeks i to for å bruke som vinger.

Hårreisende tørstedrikk:
Fyll en plasthanske med vann, knyt sammen og legg i fryseren. Rett før festen legger du isbithansken oppi en mugge med rød saft. Lurer på om barna fortsatt er tørste?

Gresskar:
Gresskar hører med på Halloween. Hva med å kjøpe inn en mengde små gresskar? De er lettere for barna å håndtere, og tar ikke så mye plass. Er barna for små til å skjære ut øyne selv, kan de tegne på gresskaret med tusj og la en voksen hjelpe med skjæringen.


Ansiktsmaling:
Man trenger ikke skumle og dyre kostymer for å være klar for Halloweenfest. Vær kreativ med ansiktsmaling. Med svarte, røde eller hvite klær blir du lett forvandlet til et spøkelse, en djevel eller noe annet skummelt.

Andre Artikler