fifa-19-cover-star.jpg
23. april 2019

Spilltips: FIFA 19 og Rocket league

Smett ballen i mål med føtter eller rakettfart

Tekst: Jani Juhani Mattinen

Fotball er jo uten tvil noe av det mest populære vi har, både som idrett og fritidsaktivitet, og det er også sant når det kommer til spillenes verden. Spillet som troner på toppen her er klart det offisielle FIFA-spillet, som årlig kommer med en oppdatert versjon med nye spillere, spillmodus og mekanikk, samt mer og mer realistisk grafikk.
I tillegg til vanlig lagspill og kamper både lokalt og online, har det i de senere år blitt introdusert en såkalt Story-Mode til FIFA-spillene. I denne en-spiller modusen følger man den unge fotballspilleren Alex Hunter og hans fotballkarriere. For mange blir det nok litt ekstra spennende med den kommende «FIFA 19», hvor vi får avslutningen på hans fortelling. Her signerer Hunter nemlig for selveste Real Madrid og kjemper i UEFA Champions League.
FIFA-spillene er mye moro for spillere på alle nivå, men de har også fått en del kritikk for å ha mye ekstra innkjøps-innhold, som er både dyrt og fristende. Det ligger bare et lite tastetrykk bak hvis bankkortet er lagret på profilen det spilles med. Noe man bør være klar over hvis minsten sitter og klikker med kontrollen på egenhånd. Også fordelen med å kjøpe for eksempel de beste spillerne, kan gjøre spillet ujevnt. Utvikleren EA Sports har lovet å tydeliggjøre kjøpsvilkårene for slik handel i neste utgave.

For noen år tilbake skrev vi om spillet «Rocket League» som har en litt artig variant av samme idrett. Prinsippet er det samme; få ballen i mål, men i stedet for å springe rundt på beina, så fyker man rundt på banen i biler propellert med rakettkraft! Dette er fremdeles et riktig bra spill for alle aldre, og har profetisk nok vokst seg til å bli et populært ligaspill med turneringer verden over. Det kan også nevnes at i motsetning til FIFA-spillene, er tilleggspakker og ekstra kjøpsinnhold i «Rocket League» for det meste kosmetisk uten fordeler i spill. Dette er et flott alternativ for de som vil ha en litt mer leken opplevelse i samme sjanger.
Andre Artikler