Kristiansand museum

Familie og aktivitetsdag august 2016 hester.jpg
Kristiansand museum på Kongsård.

Opplev Kristiansand og Setesdals historie og føl på hvordan livet var i gamle dager helt tilbake til 1580. På friluftsmuseet på Kongsgård kan du besøke nærmere 40 forskjellige hus. Bli med å vandre gjennom gårdstunet som er omringet av autentiske bygninger fra Setesdalen. 

På Vest-Agdertunet kan du se en komplett gård fra Eiken fra 1869, og andre hus fra Vest-Agder.

I Bygaden kan du se hus som tidligere sto i Kristiansand sentrum. Her finner man bl.a. blikkenslagerverksted, urmakerbutikk, håndverkerbolig, arbeiderhus, en gammeldags krambod og et herskapelig hus med tilhørende paviljong. Bakgårdene forteller om livet i en større by, der folk var nødt til å dele små uteplasser for å ha plass til å henge opp sitt tøy, lagre ved eller å holde noen høns. Du kan også se Kristiansand by i miniatyr som viser hvordan byen så ut på tidlig 1900 tallet. 

Kafeen vår i Bygaden er iKonsul Mørchs Paviljong. Under de vakre trærne kan du nyte nystekte vafler med brunost, norsk seterrømme og syltetøy. I tillegg serveres det kaffe, te, is og brus.

Vi har barneaktiviteter på friluftsmuseet i Kristiansand hver dag i høysesongen, se nettsiden for program. Hos oss kan du leke med gammeldagse leker, gå på stylter, prøve rokkering laget av tre og spille ringspill. 

Kjøp billett i vår nye museumsbutikk, hvor du også kan kjøpe gaveartikler og suvenirer. Inkludert i billetten kan du få en omvisning og lære mer om livet i tidligere tider.

Du kan ta buss i østgående retning, og hoppe av på stoppet som heter Bjørndalssletta.

Besøk museets nettsider her.