Høyt og Lavt Kristiansand

SHM_4064[1]_mini.jpg
Kristiansands råeste lekeplass for barn og voksne med 8 løyper og 122 apparater i trærne.

Klatreparken

Klatreparken er integrert i flotte naturomgivelser, med samlingspunkt ved seterbrune bygninger hvor billetter, utstyr og kafè er å finne. Alle går igjennom obligatorisk opplæring før en forsetter ut i løypene, som er fargekodet etter vanskelighetsgrad og høydekrav. Løypene har en start og en avslutning. Totalt er det 8 varierte løyper, 122 hindre og 23 zip-liner.

Parkens lengste zip-line

Forebered deg på et luftig svev over tretoppene! Parkens lengste zip-line strekker seg over Grotjønn og er over 200m lang og nesten 40m over vannet.

I tillegg har parken Norges råeste zip-line, Fjellvåken, for dem som er over 140cm og tøffere enn toget... Denne er er 500m lang og man kan få en fart på opp mot 80 km/t!

Løyper for voksne og barn

Løypenes vanskelighetsgrad er markert med farger, som i et alpinanlegg. Fra enklest til vanskeligst er fargene oransje, lysegrønn, mørkegrønn, blå, og rød.

Høydekravet til de ulike fargene på løypene er: Orange: over 80 cm. Grønn: over 110cm. Rød/blå: over 140 cm. Barn under 12 år skal være i følge med en ansvarlig voksen i blå og røde løyper.

Miljøvennlig og integrert i det naturlige terrenget Parken er tilpasset terrenget - ikke motsatt. Trærne som brukes i løypene er valgt med omhu og følges opp jevnlig. Trærne tar normalt ikke skade av monteringene, og installasjoner kan fjernes uten komplikasjoner for trærne.

Sikkerhet i fokus

Din sikkerhet vil alltid være det viktigste. Parken har et strengt regime på oppfølging av installasjonene og sikkerhetsutstyr, som innebærer kontroller og inspeksjoner på daglig, ukentlig og månedlig nivå.

Alle gjestene gjennomgår sikkerhetskurs og må vise at de har forstått prinsippene i selvsikring.

Det er til enhver tid instruktører ute i parken, som overvåker og gir bistand ved behov.

Se her for mer informasjon om Høyt og Lavt