Arrangement

Vinter i Kristiansand (2).jpg

Turist i egen by

Lørdag 28. januar 2017 kan du være "turist i egen by" i Kristiansand

Kristiansand kommune og Usus AS/Visit Sørlandet inviterer innbyggere i Kristiansand til å oppleve museum, attraksjoner og aktiviteter i vår flotte by - en hel dag med gratis inngang.

Det du trenger å gjøre er å registrere deg på forhånd her - og viser frem billetten når du kommer på aktiviteten, museet eller attraksjonen som er med på arrangementet "Turist i egen by".

OVERSIKT OVER AKTIVITETENE OG ATTRAKSJONENE SOM INNGÅR SOM DEL AV "TURIST I EGEN BY":

  • Odderøya Museumshavn – Åpent 11-17. Museumshavna, som ligger i Nodeviga på Odderøya, er et levende museum med fokus på maritime aktiviteter og utstillinger for store og små. Det blir bålpanne på utsiden der man kan grille medbrakt mat.
  • Gimle Gård – Åpent 12-15. Bli med på omvisning og hent inspirasjon fra de historiske interiørene og hør fortellinger om livet på Gimle. Omvisningene begynner hver hel og halvtime, det siste kl. 14:30.
  • FLY-N-HI Segway-tours – Inviterer til gratis guidet tur på Segway rundt om i Kristiansand. Turene starter kl. 11.00 og 13.00. Turene kjører med maks 12 stk per tur så her er det førstemann til mølla. Oppmøte i Tresse.
  • Stiftelsen Arkivet – Åpent 10-15. Guidet omvisning kl 10.30 og kl 13.15 av utstillingen «Brennpunkt Arkivet: Okkupasjon, motstand, fangenskap og samarbeid i Agder 1940-1945».
  • SKMU Sørlandets kunstmuseum – Åpent 11-17. Utstillingsåpning på Sørlandets Kunstmuseum kl 14. Den danske kunstnerduoen Hanne Nielsen og Birgit Johnsen viser Drifting, en videoinstallasjon som tar utgangspunkt i en virkelig hendelse fra Skagerak, hvor det ble funnet en medtatt mann drivende på en flåte. Museet er forøvrig åpent og har mye god kunst å by på. BARNAS Kunstmuseum er også åpent med nye verk og tumleplass for de minste.
  • Kristiansand Domkirke – Åpen kirke fra kl. 11-16. Det blir en vakker konsert kl 13 – 13.30.
  • Kilden Teater- og konserthus – Åpent 11-16. Kom og se, hør og opplev noe av det som skjer på Kilden. Alle saler er åpne og du kan prøve musikkinstrumenter, kostymer, spille figurteater, finne din egen melodi, dirigere et orkester og mye mer. I kafeen selger de barnevennlig mat og godis. *Noe av programmet denne dagen er ikke gratis, se nettsiden for mer informasjon.
  • Dampbageriet, Geheb og Drømmeplassen tilbyr gratis svart kaffe til alle deltakere i "Turist i egen by - Vinter i Kristiansand"


Se her for full oversikt over tilbud. Listen over tilbud som inngår utvides stadig, så her er det bare å følge med!

Alle stedene har gratis inngang/aktivitetdeltakelse ved fremvisning av Turist i egen by papir eller mobilbillett.

Hva gjør du?

Registrer deg og du vil få gratisbilletten på mail. Da har du muligheten til å være Turist i egen by!

Billetten kan du enten ha med i printversjon, eller du kan fremvise den via mobiltelefonen. Du kan bestille 1 stykk familiebillett, det vil gi gratis inngang for hele familien (skriv antall familiemedlemmer). Hvis dere skal gå forskjellige steder må man bestille flere billetter.

Om du trenger hjelp til registrere deg, så kan du også henvende deg personlig i Turistinformasjonen i Rådhuskvartalet, så vil de hjelpe deg med registreringen og printing av billett.