Festivalvåren 2020

Bergen 950 år og Lysfestival

Bergen blir 950 år i 2020, og dette skal feires gjennom hele året!

Den 18. januar blir det utendørs åpningsarrangement for Bergen 950 år og Bergen Internasjonale Lysfestival for alle på Bryggen kl. 17-19. Du får oppleve en lysende regnbue over Bergen og lysinstallasjoner av den norske lyskunstneren HC Gilje. Det blir lysinnslag på Vågen i forbindelse med åpningen. 

Under lysfestivalen er det eget barne- og familieprogram på VilVite, Festplassen og på Fløyen. 
Fra  17.-19. januar. 

Lyst til å bli en del av lysfestivalen? 
Kom og lag lykter av syltetøyglass og ta dem med deg til Festplassen lørdag 18. januar kl 13! 

Light nr. 7 Lux Animala
Bli med på familieverkstedet Lux Animala, hvor 950 sommerfugler skal dekoreres og bosettes blant lysende dyr på en egen sommerfugligloo i byparken. Oppfordringen lyder "Greetings from Bergen. Tegn eller skriv ditt bidrag til verden de neste 950 årene!". Din sommerfugl blir en del av en lysende sverm med budskap for fremtiden. Alle som vil kan delta, det koster ingenting. Stikk innom verksted i byparken ved Festplassen fredag 17.01, lørdag 18.01 og søndag 19.01 kl. 17-20. Utstilling kl. 20-23 alle tre dager. Verkstedet og utstillingen blir produsert av Kunstpilotene.

Alle familier inviteres også til lysfestival på Fløysletten 17.-19. januar kl. 15-18. Her blir den mørke årstiden lyst opp.  
Vakre lys vil skinne, bål og griller vil varme, og er frosten her vil det bli mulig å prøve skøyter på den nye islagte slette. 

Alle arrangementene er gratis! 

Litfest-Mini

I forbindelse med Bergen Internasjonale Litteraturfest inviteres barna til egen Litfest-Mini. 

8. februar
Bergen Offentlige Bibliotek (Hovedbiblioteket)

Program: 

Smaksverkstedets sanseløype
11.30-13 i UROM
Passer for alle barn og voksne 

Slik lager man en baby med Anna Fiske 
Kl. 13-13.30 i  Auditoriet
Fra 4 år 

Frøet og drømmen med Bjørn Ousland 
kl. 14-14.30 i Auditoriet
Fra 4 år 

Bestillingsverk: Kampen om oppmerksomheten med Amalie Holt Kleive
kl. 15-15.30 i Musikkrommet
Fra 3 år 

Alt er gratis! 

Alfa & Omega

LitteraturfestBarn: Alfa & Omega

Bli med på feiring av Anne-Cath Vestly. 

Lørdagene 1. og 8. februar 2020
Sted: Barnas kulturhus
Kl. 13-13.45 FORESTILLING / 13.45-16 Utstilling og VERKSTEDER
I år er det 100 år siden den kjente og kjære forfatteren Anne-Cath Vestly ble født. Dette vil Barnas kulturhus markere under årets litteraturfestival. Bli med inn i Anne Cath Vestly sitt univers av historier og karakterer. Opplesning med Adele Lærum Duus og verksteder med inspirasjon fra Vestlys fortellinger. 

Borealisfestivalen

Borealisfestivalen inviterer også i år på Konsertsirkus og lydopplevelser

7. mars kl. 14–17. 
Sted: Bergen Arkitekthøgskole i Sandviken 

Lyden av skulpturer i metall, korsang i en industriell katedral, lydsafari med din egen stemme: Kom og utforsk nye lydverdener med Borealis.

I år flytter Konsertsirkus inn i 
Bergen Arkitekthøgskole. Fra opprinnelig å ha vært en gigantisk kornsilo, skjuler nå denne utrolige bygningen mange lydlige hemmeligheter. Bli med og utforsk dem alle sammen. Det blir verdenspremiere på musikk for to digre lydskulpturer av Sverre Hoel – Bjella Donna og Gong Gregor. Et annet sted i bygningen kan du ta den magiske heisen og oppdage en katedral av lyd. Eller hva med å dra på lydsafari i kjelleren?
Konsertsirkus passer for alle. Det er rikelig med plass til barnevogner. Konsertene er bare 20 minutter lange, og blir fremført flere ganger i løpet av dagen.
Kom og gå som det passer deg!

Kulturminnefestivalen

Kulturminnefestival: Ruiner, hull og andre hemmeligheter
LØRDAG 18. april  
Kl. 13–13.45 forestilling
3 rom og 3 fortellere tar deg tilbake til myter og fortellinger fra tidligere tider. Gabrielle Barth, Sindre T. Westgård og Linda Rios. Fra 4 år.
Kl. 14-16 VERKSTEDER
SØNDAG 19. april
12–16 Festival
Bli med på opplevelsesferd på Bryggen. Her finnes hemmeligheter oppe i lyse ­dagen og godt skjult under bakken. Oppdag steder, hør fortellinger, delta i aktiviteter og vandringer som gir innblikk i byens mangslungne historie. Gratis. For barnefamilier.
Utfyllende programfolder kommer.

Flere forslag til aktiviteter