5 beste trillekafeer

Topp 5 trillekafeer

Mamma- og pappapermisjonen er en fin tid til å gå på kafé. 

Hvor er kafeene i byen med god plass, toleranse for barnestemme og barnevennlig service? Om man kan få et stellerom og god lunsjmat med på besøket, er det pluss. Her har vi valgt 5 kafeer for byens trillende foreldre: 

1. SMAKVERKET 
Adresse: Rasmus Meyers allé 3
Åpningstider: 11–17 alle dager
Beliggenhet: God
Plass til barnevogn: God
Stellemuligheter: Stellebord på handikaptoalett
Barnevennlig: Ja
Barnestoler: JaSmakverket har lenge vært en favoritt-trillekafé i Bergen – og det er alltid masse barnevogner her. Her er god plass og en skjermet avdeling mot Lars Hillesgate hvis man vil ha ammero. Det kan imidlertid bli noe trangt akkurat rundt lunsjtider. Smakverket tilbyr gode lunsjretter. Stellerom på handikaptoalettet. Smakverket ligger i tilknytning til Stenersensamlingen, og en stopp i museumsbutikken anbefales.

2. AMALIES HAGE
Bergen Offentlige Bibliotek, Strømgaten 6
Åpningstider: Samme som biblioteket.: Man–fre: 8.30–23. Lørdag: 10-23. Søndag: 12–16.30. 
Beliggenhet: God
Plass til barnevogn: God
Stellemuligheter: Stellebord på bibliotekets handikaptoalett
Barnevennlig: Ja
Barnestoler: JaTrappefri inngang og god plass innenfor inngangen, gjør dette til en barnevennlig kafe. Ved godt vær, også fin uteplass. Her kan man få lunsjretter og småkaker. Bibliotekets storformatbøker står i kaféen, så hvis ungen sover er det bare å plukke ut en bok og slappe av. Barneavdelingen ligger rett rundt hjørnet, så at dette er mange foreldres familiefavoritt, er ikke overraskende.

3. GODT BRØD CHRISTIE
Muséplass 3, Nygårdshøyden 
www.godtbrod.no
Beliggenhet: God
Plass til barnevogn: God plass til barnevogn
Stellemuligheter: Ikke egne stellerom, men romslige toaletter i underetasjen med gode stellemuligheter.
Barnevennlig: Ja
Barnestoler: Ja

Mange barnefamilier har Godt Brød i høyden som stamkafe. Ikke uten grunn. Her er peis, romslig lokale, høyt til taket, vennlig betjening og god hvetebakst og godt utvalg i lunsjretter. Kafeen åpner allerede kl. 7.30. Når været tillater det, kan man sitte ute og nyte utsikten over Musehagen. Hvor kan man kombinerer både god kaffe, rolige omgivelser og vakker utsikt til botanisk hage? 

4. KJØPESENTRE: Galleriet, Bergen Storsenter, Sundt, Oasen, Lagunen, Åsane Senter, Sletten Senter, Vestkanten, Kløverhuset

Åpningstider: Varierer litt, de fleste fra 10–21.
Beliggenhet: God
Plass til barnevogn: God
Stellemuligheter: Ja
Barnevennlig: Ja
Barnestoler: Ja

En formiddag midt i uken er kjøpesentre befriende rolige steder med god plass på parkeringsplassen, lite kø i butikkene, og stort sett bare pensjonister på kaféene. I den første tiden med baby, er det knapt noe bedre sted å være. Det er heiser og rullebånd, brede korridorer, og store, nesten luksuriøse stellerom. For trilleungene er det masse rolige lyder, farger og folk å kikke på. De fleste kjøpesentrene har stort sett de samme helt greie kjedekaféne, og selv om man kommer med hele barselgruppen er det som regel rikelig med pIass. Det beste kjøpesenteret vil alltid være det som ligger den korteste gåturen, raskeste bussturen eller den enkleste kjøreturen unna. 

5. KAF KAFE BRYGGEN
Jacobsfjorden 4
Mandag–søndag: 11–17. NB! Stengt i januar 2019. 
Beliggenhet: God
Plass til barnevogn: Trangt inne, men god plass ute.
Stellemuligheter: Dårlige. Stellemuligheter på toalett i 2 etg .  
Barnevennlig: Ja
Barnestoler: NeiBryggen er ikke bare for turister, og inne i Jacobsfjorden ligger en fin liten kafé, Kaf Kafe. Kanskje litt i trangeste laget hvis man er flere barnevogner, men her er det nesten enda koseligere å sitte ute. Omgitt av Bryggens trange passasjer og svalganger, kan man finne roen i det gamle hjertet til Hansabyen Bergen. Her kan ungen få krype eller stavre seg avgårde på plankegulvet, og for de enda større barna er dette et spennende historisk landskap med god boltreplass. Billig kaffe og avslappende atmosfære, men ikke stedet for lunsjsultne foreldre, da utvalget ikke er stort. 


Saken er skrevet med utgangspunkt i Bent Sigmund Olsen sin artikkel «Topp 5 trillekafeer i Bergen»,  som stod på trykk i Barn i Byen nr.64/2015.  

Flere forslag til aktiviteter