Barnelørdag Nagila og de dansende kuene Foto: Marianne Adonaba.jpg
04. april 2019

Tips for helga

En fersk spellemannsvinner, byttefest med teater og kino, prøv deg med spikkekniven, drøm deg bort med Peter Pan eller se en stor fellesforestilling med dansere, spellemenn og sangere.

1.

Musikalsk forfattarbesøk med Vegard Markhus og Naboen min. 

Forfattar og illustratør Vegard Markhus tar med seg gitar, teiknesaker og medmusikant i duoen Naboen min, Bjørnar Sangholt, når han no besøker Lillelørdag på Litteraturhuset. Markhus tar òg med seg ei splitter ny bok: Det runde problemet. Det blir både høgtlesing og musikk. Og så treng Vegard Markhus hjelp til å finne ut kva han skal teikne. Les mer her.

«Naboen min» vant nylig spellemannsprisen for beste barneplate med «Rockesokk».

(Teksten fortsetter under bildet)

 2.

Bli med på byttefest, kafé, teater og kino på Ny-Krohnborg kultursenter!

Ta med deg barneklær, barnesko, barnebøker, og leker til den fine kantinen på Ny-Krohnborg senter. Vi åpner vi også for bytte av klær for voksne. Det blir også kafe, lørdagsteater, åpent bydelsbibliotek og kino i kultursalen. Barnelørdag byr på musikkforestillingen «Nagila – de dansende kuene». Teater koster kr 50, mens byttefest og kino er gratis. Les mer her.

(Teksten fortsetter under bildet)

 3.

«Peter Pan» med Teater Extra

Peter Pan er historien om en gutt som nekter å bli voksen. 

Sammen med de fortapte barna og feen Tingeling så bor han i ‘Alt er mulig land’ som er en verden full av muligheter men også utfordringer. Musikalen «Peter Pan» fremføres av Teater Extra som er talentgruppen ved Vestlandske Teatersenters teaterskole.

Spilles på Cornerteateret lørdag og søndag. Les mer her.

(Teksten fortsetter under bildet)

 4.

Sundager på Hordamuseet.

Søndag åpner et nytt tilbud for barnefamilier på Hordamuseet. Det blir ulike aktiviteter knyttet til tradisjonshåndverk, bærekraft og historie. Denne søndagen kan dere 

se den nye spikkeutstillingen, spikk i vei selv. lage påskepynt av gjenbruk eller låne uteleker. Postkoret synger i Båthallen. Les mer her.

(Teksten fortsetter under bildet:)

5.

Bjørnen, reven og agurkskurken Potet.

Bergen ul Ervingen har laget et forestillingsprosjekt. De har samlet alle dansere, sangere og spillemenn til en stor forestilling 7. april i Fensal. Både barnelaget, småkvedarane, Dragegjengen, fele-aspirantane og Bergen Juniorspelmannsleg er med!  Les mer her.

 

Andre Artikler