Seiling_Marte_seiler.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen – Bergen nr. 67/2016

Seilesesongen er i gang

Er du glad i sjø og frisk luft og har lyst til å prøve deg på seiling, da må du finne veien til Hjellestad seilforening.

Tekst: Siri Breistein

– Alle kan komme og spesielt de som er glade i å være på sjøen, forteller Thomas de Lange Wenneck i Hjellestad seilforening. 

Seilekursene starter med to ganger teorikurs, og deretter forsiktig oppstart på sjøen. Seiling er en sosial aktivitet der gutter og jenter trener sammen. 

– Noen barn kan kjenne på at de er litt utrygge på vannet, spesielt når bommen fyker frem og tilbake. Seiling er litt som et klatrekurs, man må først gjennom noen nivåer før man er helt klar, forklarer Thomas. 

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Seileglede i Hjellestad seileforening.

Barna deles opp i små grupper (6–8 stk) med egen trener. Eldre seilebarn er også med og hjelper til, i tillegg til egne følgebåter. Eneste kravet som stilles seilinteresserte barn, er at du har fylt åtte år og er svømmedyktig.

Seiling er litt som et klatrekurs, man må først gjennom noen nivåer før man er helt klar.

– Vi er i åpen båt under treningene og har egne treningsbåter, en seiljolle som kalles optimist, forklarer Thomas, som fremhever at seiling krever litt oppfølging fra foreldrene. Mamma eller pappa stiller i egne foreldrebåter, og hjelper til med få båter rigget og sjøsatt. På den måten kan seiling fort bli en hobby for hele familien.


 

Våren 2016 har Hjellestad seilforening oppstart 18. 19. og 21. april med følgende kurs for barn:
Nybegynnerkurs, mandager, tirsdager og torsdager passer for barn fra 3. klassetrinn og oppover, som ikke har seilt tidligere.
Nybegynnerkurs, torsdager passer for barn fra 11 år og oppover, både nybegynnere og de som har seilt litt fra før.
Pris: Et sesongkurs koster kr 1.500,- Dette inkluderer teori/seiltrening, ca. 17 treninger totalt.

 

Andre Artikler