DSC_0079.jpg
01. juli 2020

B-open for barn

B-open byr også barna på opplevelser til helgen. Både liv og leir, buttons og bøker, glassblåsing og sugerørskulpturer står på programmet.

Lørdag og søndag, den 23.– 24. april, inviterer over 80 av byens kunstnere til åpne atelier. Her får du en unik anledning til å bli kjent med kunstnere og kunstatelierer i Bergen.

Åpningstider for atelierene er 12-17, både lørdag og søndag. Hver hele time går det gratis busstur fra Festplassen til de forskjellige atelierene i og rundt sentrum, med ekstra avganger til grupperinger litt utenfor sentrum. B-opens informasjonsstand finner du på  Festplassen. 

B-open har egne workshops for barn og unge:  

S 12 Galleri og Verksted (Sparebanksgt. 4A):
Kreativ Søndagsskole med glassblåsing for barn og unge. Barn og unge får oppleve og oppdage det varme flytende glasset fra smelteovnen vår og forme det selv med pusten som sitt viktigste verktøy! Et drop in tilbud fra 12–17. Begrenset antall deltagere. (Max 28 stk). Alder: 5–17 år.

Bergen Ateliergruppe: (Havnelageret, Dokkeskjærskaien 1): 
Lørdag og søndag: Buttons og bøker på BAG. Tegning, liming, klipping, stempling, collage for å lage buttons og enkle bøker (trekkspill, pamfletter etc) for å ta med seg hjem. Et drop in tilbud fra 12–17. Alder: passer for voksne og barn. 

Saken fortsetter under bildet. 


Foto: Buttonsverksted på Bergen Ateliergruppe

USF Verftet: (Georgernes Verft 12, Rom 143, kaiplan sør):  
Lørdag og søndag: Liv og leire Liv og leire – en liten innføring i keramikkens verden. Ved hjelp av skruer, perler, knapper o.l. kan du prikke, tegne og trykke i leiren og lage de underligste ting. Leiren er luftherdende så den må ikke brennes. Et drop in tilbud fra 12–17. Alder: passer fra 6 år og oppover. 


Foto: Liv og Leire på USF Verftet. 

Kunstgarasjen: (Møllendalsveien 15): 
Lørdag og søndag: Sugerørskulpturer og grillpinnebyggverk. Workshop for unge, barn og foreldre. De besøkende får velge om de vil lime sugerørskulpturer eller binde grillpinnebyggverk. Verkstedet gir prosessrelatert erfaring fra ide til utførelse. Byggverkene kan leses som 3D skisser til større trekonstruksjoner og skulpturer, eller bare være det de er i sitt format; sugerørskulpturer og grillpinnebyggverk. Deltakerne får arbeidene med seg hjem etter verkstedet. Kunstner/kunstformidler i verkstedet: Hilde A Danielsen. Et drop in tilbud fra 12–16. Alder: Familieverksted, passer for barn og voksne i alle aldre (pga. varme limpistoler må foreldre følge godt med). 

Andre Artikler