Arrangement

VilVite juleverksted.jpg

Bli med på juleverksted, vitenshow og programmering

Bli med på en hyggelig førjulsaktivitet og lag julepynt av gamle bøker. Bli med på papirverksted og utforsk fart, eller lag ditt eget spill på Koderommet. Den store utstillinger er åpen og vi har mange aktiviteter for liten og stor. VilVite butikken er også åpen og vi har fått inn mange lærerike og gøye gaver.


Lag julepynt av gamle bøker
Bruk kreativiteten din til å gi gamle bøker et nytt liv. I førjulstiden inviterer VilVite sammen med Bergen Offentlige Bibliotek, deg til å lage noe nytt av bøker som ellers ville blitt kastet. Du kan lage julekort, til og fra lapper, snøkrystaller, julestjerner, juleengler, julelenker, julehjerter og ellers det du kan komme på. Vi stiller med bøker, lim, saks, tråd og litt annet tilbehør. Du stiller med kreativiteten din. Det du lager får du ta med hjem.

Verksted: Paprifly
Forsk på fart ved å folde fantastiske papirfly! Vi har satt opp en egen testbane, hvor du kan være testpilot. Er det lettere å fly i vind, klarer du å treffe blink og hvilket fly flyr lengst?
Passer for: 10 år og oppover, fra 6 år i følge med voksen.
Varighet: 30 min

Spillmaker: Flaksefugl
Bli med inn på koderommet og prøv å lage ditt helt eget spill i kodeverktøyet Makecode Arcade.
Passer for: 11 år og oppover, fra 8 år i følge med voksen.
Varighet: Ca 60 min.

Vitenshow: POPP
Hva må til for at en ballong skal fly? Vinger, flammer, is eller kanskje noe helt annet? Dette er et show med høyt energinivå, høyt volum og høy stemning. Bli med når vi eksperimenterer oss gjennom ballongbeholdningen vår!
Passer for: Barn fra 6 år
Varighet: ca. 20 min