Arrangement

bilde_aqua-kopi.jpg

Park Life : PopLAB i Nygårdsparken

Kunstpilotene inntar Nygårdsparken – “e du me?”

Klar for kreative “parkhugg” i vår egen “Central Park”?

Nygårdsparken er en grønn oase med sine mange plener, trær, fontener, skulpturer og vannspeil. Hva med et motbakkeløp i kunstens navn? Med sin alpine utforming inviterer parken til fysisk kreativitet og med sine bløte former og små broer til romantisk vandring. Parken rommer mye, også mulighet for å utforske, leke og lage kunst i natur.

Gjennom hele 2019 inviterer kunstpilotene i samarbeid med Bergen kommune til PopLAB verksteder rundt omkring i parken.

Vårens tema er deg – deg og oss, i parken. Under tittelen “Park Life” utforskes temaet gjennom 8 lørdagsverksteder. Vi rigger opp en kunstcamp, skaper sammen og lager midlertidige installasjoner i parken.

Lørdag 22. juni rigger kunstpilotene til en ny kunstcamp i Nygårdsparken, og inviterer til PopLAB verkstedet “Aqua”.
I forrige verksted “Tellus” skapte vi en kunstig “hotspot” hvor figurer i miniatyr levde i symbiose med trærene i parken.

Denne gangen foretar vi et tenkt sceneskifte av parken fra landjord til hav: Med et stort splash blir alt sjøgrønt. Trær, planter og mennesker skifter bolig og blir en del av det store blå.

Bli med å skape en overjordisk, undersjøisk tareskog. Med enkle materialer lager vi planter og dyr, og dykker ned i havets egen regnskog. Ikke nok med det, kanskje blir vi også registrert av jordobservasjonssatelitten Aqua?

Hvor: Verkstedet finner du i øvre del av Nygårdsparken. Se etter oppslag i kaféen i Nygårdspark paviljongen, eller speid etter PopLAB vimpel, telt og segl.

NB! Har du ikke vært deltaker i “Park Life” serien tidligere? Alle som deltar på verkstedene i parken dette året får muligheten til å designe sitt eget flagg - din signatur og inngangsbillet til PopLAB i Nygårdsparken i 2019.

Web: facebook.com/kunstpilotene

PopLAB er stedet for alle mellom 0-100 år som liker å utforske sin kreativitet med form og farge. Her popper det opp kreative aktiviteter av mange ulike slag. Kunstnere inviterer små og store til å eksperimentere med ulike materialer og teknikker. Aktivitetene er ute i parken. Kle deg etter været og bli med!

 Les mer om PopLAB her.

Arrangementet er gratis, tilrettelagt for mennesker med utviklingshemming og åpent for alle interesserte.

Arrangør: Enhet for kulturformidling og deltakelse + Bymiljøetaten, Bergen kommune