Arrangement

City water.JPG

Piksel KidZ Lab City-Water: WATER TALKING! Ved Cristian Delgado (MX)

For første gang i Bergen kan barna tilbringe med å leke med kunst og elektronikk.

Gjør-Det-Selv biokunst er gøy! Kunstnere fra hele verden arbeider nå med levende organismer, og kjøkkenet tas i bruk som laboratorium! Verktøyene er selvlagde, og en ny bølge av biokunst ruller over kloden. Men før vi kan kaste oss på bølgen må vi lære oss det grunnleggende innen biokunst. I denne workshopen vil ungene lære seg hvor viktig vannet er, om alt det “lille” livet som finnes der, og de vil lære seg helt elementær marinbiologi. 

 

Hva skal vi gjøre?

Vi bygger egne DIY-mikroskoper og andre instrumenter for å overvåke og måle de viktigste egenskapene ved vannet og for å holde øye med vannkvaliteten. Dette inkluderer kobling opp mot internett slik at vi blir del av et globalt nettverk som via små og billige redskap overvåker vannkvaliteten verden over. Vi lærer også å gjennomføre kjemisk analyse av vannprøver og å teste det for forurensning, alt på måter som enkelt kan utføres på ditt eget kjøkken. 

DIY hydrofoner vil la ungene gjøre undervanns lydopptak i Bergens havnebasseng for deretter å skape sine egne lydkunstverk basert på opptakene. Verkene vil fremføres på Piksel Studio.

Cristian Delgado AKA Neoangel (México)

Biolog Christian Delgado har syntese- og molekylærbiologi som spesialfelt. Han arbeider med mulighetene knyttet til biologiske aspekter ved teknologi, fra biomimetikk til bionanoteknologi.

Gratis verksted for barn/unge i alderen 8-18 år

for påmelding: piksel17(at)piksel.no

Adresse: Strandgaten 207, Pixel Studio 207