Arrangement

BarnPotet.jpg

Familiesøndag: Markens grøde

Familiesøndag på Lyngheisenteret

Velkomen til familesøndag på Lyngheisenteret! No er det haust og på tide å ta inn det vi har dyrka i åker og hage på Magnusgarden. Arrangementet er ein del av Økoveka Bergen.

Økologisk

Alt som vert dyrka på garden vår, Magnusgarden, dyrker vi etter økologiske prinsipp. Vi har inga formell sertifisering på frukten, bæra eller grønsakene våre, men bruker kun naturleg gjødsel som hestemøkk, saueull, tang og til og med silderestar. Dette gjev naturleg og smakfull avling. Vi nyttar ikkje sprøytemiddel.

Vi har ein liten saueflokk av rasen gamalnorsk spel, på garden. Dei går ute heile året., men har tilgong til fjøs. I vinterhalvåret får dei høy i fjøset og litt økologisk kraftfor.

Program

Kl 12.00 - 13.30 Gardsbesøk. Møt opp ved steinhuset ved parkeringsplassen like ovanfor Lyngheisenteret, så går vi saman bort på garden vår og ser på spelsauene og på kva vi dyrker der. Vi tek opp resten av potetene våre.


Kl 13.30 - 15.00 I møterommet på på infobygget lagar vi tradisjonsmat som smakfull Potetsuppe og deilige Stompekaker. Alle får smake på godsakene. Aktiviteten er gratis.


Andre aktiviteter: Du kan prøve deg på hesteskokasting og teste balansen med å gå på stylter. Kven er best? Barn eller vaksne? Eller kva med å teste styrke med å halde bøtter med strake armer så lenge du klarer? Vi har både store og små bøtter. Diplom til alle barn.


Kafé

Informasjonsbygget og kafèen er ope kl 12-17.

 

Lenke til arr.: https://muho.no/lyngheisenteret/kva-skjer/familiesundag-markens-grode.