Arrangement

6582c22a3bff5d7dfe48b388_2024.02.03 Lille Asia på Lillelørdag-p-1080.jpg

Lille Asia: Japansk kunst

Kan du forestille deg et liv hvor du spiser med pinner, skriver med bambuspensel og snakker et språk som ikke inneholder en eneste bokstav? Hvis du er nysgjerrig på asiatisk kultur bør du ta turen innom vår nye verkstedserie Lille Asia.

Har du lagt merke til at selv om amerikansk stil 3D animasjoner dominerer vår barne-tv, beholder anime og manga fra japan fortsatt det 2-dimensjonale uttrykket? Det handler om den tradisjonelle japanske estetikken. Det finnes mange teorier om dette. En av de hevder at japansk realisme alltid er basert på å se bort fra avstanden mellom tilskueren og gjenstanden, f.eks. å betrakte fugler og insekter, eller ansiktsuttrykk som om de er rett foran deg.

Med utgangspunkt i dette vil den japanske kunstneren Haruna Inagaki lede et verksted hvor vi sammen lager et stort maleri ved å bruke linjer og former som vi tracer fra deler av kroppen vår. Vi skal finne ut om det ser noenlunde “japansk” ut.

Haruna Inagaki (f. 1996) er en visuell kunstner/designer fra japan med base i Bergen. Hun er for tiden masterstudent i visuell kommunikasjon ved KMD i UiB.

Anbefalt alder: fra seks år (familiearrangement).

For å være sikret plass kan dere melde dere på i forkant. Én på melding per familie. Se litthusbergen.no

Gratis.