Arrangement

Tellus Mars Foto: Wikimedia Commonsjpeg.jpeg

Parkplaneten

Kunstcamp, verksted og utstilling med kunstpilotene i Nygårdsparken

Opplev kunstinstallasjonen Tellus-Mars, lag dyre- og planteformer til planeten JordenMars, og spenn opp tau mellom parktrær som baner i et grønt solsystem.

Velkommen til parkplaneten – et deltakende kunstprosjekt hvor Nygårdsparken er vertskap for lek, utforskning og kunstskaping inspirert av verdensrommet.

 

Fra landskapspark til parkplanet 

Siden februar 2021 har mars-roveren Perseverance – et robotkjøretøy utpassert på Mars, hatt i oppdrag å undersøke spor etter liv. Den utforsker geologi og klima, samler steinprøver og tester ut teknologi for å finne ut om mennesker i fremtiden kan oppholde seg på Mars. For å kunne se under overflaten, er roveren utstyrt med den norskproduserte georadaraen Rimfax (oppkalt etter Rimfakse – hesten som ifølge Norrøn mytolog kunne trekke fram natten).

Kunstplaneten JordenMars

Inspirert av dette oppdraget plasserer kunstpilotene en kunstinstallasjon (Tellus-Mars) i Nygårdsparken hvor bakken blir forsynt med intravenøs væske med mineralsammensetninger tilsvarende funnene på Mars.

Du kan delta

Tenkt liv på de to planetene fusjoneres, og som romgeolog inviteres du til å ta i bruk fantasien og skape dyre- og planteformer til den hittil ukjente planeten JordenMars.

Jorden er kjent som den blå planeten, Mars som den røde. JordenMars – hvordan er den?

 

Grønt solsystem

Utstyrt med mykt tau, kan du spenne opp baner mellom utvalgte trær i parken – vertskap for et grønt solsystem med planeter, stjerner, sorte hull, asteroider og kometer.

Også Paviljongen i parken får midlertidig verdensromstatus og transformeres om til romstasjon og utgangspunkt for oppdrag “Parkplaneten”.

 

Nysgjerrig på NASA operasjonen på Mars og georadaren Rimfax styrt av forskere ved UiO?

Les mer:

https://www.ffi.no/forskning/prosjekter/rimfax

https://titan.uio.no/teknologi/2022/den-norske-radaren-rimfax-har-vaert-ett-ar-pa-mars

 

Hvor, hva og når:

Nygårdsparken, øvre del ved Langedammen, og Kulturpaviljongen (Paviljongen i Nygårdsparken).

Verksted og kunstcamp: Lør 17.06, søn 18.06, lør 24.06, søn 25.06 dropp inn kl 12-15.

Gratis. Kle dere for utendørs verksted.

Utstilling: Fre 16.06 – ons 28.06.

Søndag 25.06 er “Parkplaneten” også del av barne- og familiearrangementet “Sommersprell i parken”, arr: Møllaren frivilligsentral m.flere. 

Prod.: kunstpilotene 

Støttet av: Bergen kommune og Norsk kulturråd.

Samarbeidspartnere: Bergenhus og Årstad kulturkontor, VilVite

Web: facebook.com/kunstpilotene