Arrangement

Fortellerfestival2-kopi.jpeg

Fortell! Flerstemt fortellerfestival for familier

Fortelling og teater på både norsk og flere ulike språk.

Helgen 19.–21. oktober blir det flerstemt forteller- og teaterfestival på hele
hovedbiblioteket. Hele lørdagen og deler av
søndagen er satt av til fortelling og teater på både norsk og flere andre ulike språk. Det skal være mulig å følge alle forestillingene om en kan litt norsk eller et av de aktuelle språkene. På fredagen tjuvstarter vi med premierefest for barnehager.
Programmet passer for hele familien og inneholder både musikk, humor og noe alvor.
Fortellerhuset kommer, det gjør også Teater Okolo, Kinesiske Askepott og Persiske teater Pooya fra Tyskland og flere andre aktører fra inn- og utland.

Program:

Fredag 19. oktober:

Den kinesiske Askepott på norsk og polsk
Den kinesiske Askepott er en litt annerledes vri på et eventyr de fleste kjenner godt. Cathrine Dagestad Eikeland og Beata Mireca har utviklet en tospråklig versjon på norsk og polsk. Vi lover latter, spenning, premierestemning og florlett servering. PÅMELDING Fra 4 år.

Lørdag 20. oktober:

10.30: Den lille røde høna og den kinesiske Askepott
Vi åpner festivalen med en dobbeltforestilling. Elisabeth Skråmestø Wyller og Kanyavee N. Smestad spiller Den lille røde høna på norsk og thai, og Beata Mireca og Cathrine Dagestad Eikeland spiller den splitter nye versjonen av Den kinesiske Askepott på norsk og polsk. Fra 4 år.

11.30: Det oransje eventyregget. I det oransje eventyregget bor det vakre, vågale og gledesfylte eventyr fra dyrenes verden.
En tospråklig fortellerstund på arabisk og norsk med Manar Abdel Alagha og Marianne Stenerud. Fra 4 år.

12.15: Titteboks. Den persiske teatergruppen Pooya er basert i Tyskland. De gjester festivalen med en klassisk persisk teaterforestilling som de nettopp har turnert med ved teaterfestivaler i Köln, Heidelberg, London og Frankfurt. Fra 4 år.

13.30: Suppe på en stein. Gjennom en skog i Somalia går lille Rama og hennes mor. Sultne og slitne kommer de frem til en landsby og begynner å banke på dørene, men ingen åpner. Moren tenner opp et bål og koker opp en steinsuppe. Sakte, men sikkert begynner ting å skje. Fra 4 år.

14.30: Hatter og tryllestaver. Familieforestillingen «Hatter og tryllestaver» fra Teater Okolo har verdensreiser som tema. Forestillingen er et samarbeid mellom Teater Okolo og sangeren Karin Destainville Dammen. Bli med på en musikalsk sirkusreise gjennom hele verden! Fra 2 år.

Søndag 21. oktober:

13.30: Det oransje eventyregget. I det oransje eventyregget bor det vakre, vågale og gledesfylte eventyr fra dyrenes verden.
En tospråklig fortellerstund på arabisk og norsk med Manar Abdel Alagha og Marianne Stenerud. Fra 4 år.