Arrangement

Den internasjonale jentedagen .jpg

Den internasjonale jentedagen

Bli med og feire den internasjonale jentedagen!

Bergen Kvinnesaksforening vil i år som i fjor, markere den internasjonale Jentedagen. Selve FN-dagen er 11.oktober, da det er i 🍂høstferien🍁, har vi valgt å markere dagen 2.oktober 18.00-20.00 i auditoriet på biblioteket med dette spennende programmet:

Byråd for barnehage, skole og idrett Linn Kristin Langley Engø, vil ha en kort innledning.

Emilie Beck er programleder for den prisbelønnede Aftenposten-serien «Stuck», som har skapt stort engasjement blant unge, og hatt flere millioner visninger verden rundt. Serien tar for seg nettopp jenters rettigheter i Asia og Latin-Amerika, beskriver samfunnsforhold og forteller sterke historier om unge jenters kamp. Vi er glad for at Emilie vil komme og fortelle om dette prosjektet! Det vil bli vist 1-2 episoder av serien og det blir samtale med Emilie om hennes erfaringer og tanker etter å ha møtt jentene i ulike deler av verden.

Marthe Jansen, som er fylkesaksjonsleder i Hordaland for 📺TV-aksjonen NRK, vil snakke om CARE sitt arbeid og mottoet «Nå er det hennes tur»🚺

Mui Diep aka Muikatsu kommer og rapper for oss sammen med sin far Espen Horne! Muikatsu er en 14 år gammel jente i fra Ytre Sandviken, som går på Rothaugen skole, er søster, håndballspiller og deltidsrapper. Hun har de siste 3 år opptrådd på ulike arr. i Bergen, i Lofoten og som support for den franske rapperen Kespar på Jassbox Oslo, Nasjonal Jazzscene. Muikatsu skriver tekster om hennes og bydelens hverdagsliv, hendelser og verdier som opptar henne.

 P.S Målgruppen er alle mellom 10-100 år