Arrangement

47 - liten fil båthallen Tove Breistein-kopi.jpg

Søndag på Hordamuseet

Hordamuseet er åpent for publikum hver søndag med mange ulike aktiviteter

Hordamuseet er åpent for publikum hver søndag med mange ulike aktiviteter. Sundagar fylt med spanande og variert innhald knytt til tradisjonshandverk, berekraft og historie! Aktivitetane vert gjennomført i samarbeid med frivillige personar, lag og organisasjoner og går føre seg i og rundt hovudbygninga til museet.

 

Program:

10.november kl 12-16 : Gjenbruk før og nå. 
Kl. 13 Gjenbruk før og no v/ Åse Kvalbein. Åse Kvalbein er førstelektor i Kunst og Handverk ved NLA Høgsulen. Hun har også arbeidet ved Høgskulen på Vestlandet. Saman med kollega Ingvard Bråten har hun skrevet boken om gjenbruk " Ting på nytt".
Åse Kvalbein er tilstades på Hordamuseet sundag 10. november og fortel om gjenbruk før og no. Det blir og gjenbruksaktivitetar gjenom heile dagen. Arrangementet passar for born og vaksne.

17.november
Førjulsdag på Hordamuseet kl 12-15 / kafé og utstillingar open til kl.16.
Vi inviterer til Førjulsdag i dei gamle husa på Hordamuseet. Vinteren er på veg og det stundar mot jul. Ver med oss å førebu høgtida med juleverkstad, forteljing og føredrag. Aktivitetar for alle, med lysdypping, spikking og julepynt av papir og garn. I landhandelen kan ein gjette på snurrepiperier, ting frå gamalt av knytt til julehøgtida. Det blir open smie og i tunet bryggast det øl til jul. Postkoret deltek og slutter av dagen med julesong til gang rundt juletreet. Kafé med sal gløgg, lefse og pølse til å grille ved bålpanna. Velkomen til ein stemningsfull dag på museet.

Billetter Voksne 100,- / BTFordel -halv pris for inntil 2 personer / Barn 50,-

24.november kl 12-16.
Bunadsgruppa i Fana med infotreff på Hordamuseet. Går du i tankar om å skaffa deg ein Fanabunad? Treng du informasjon om bunaden? Lurer du på kva du har å velga mellom? Treng du mønster og tråd til belte, brøstduk eller bukseselar? Bunadgruppa i Fana hjelper deg gjerne!
Juleverkstad med frivillige. Julekort og til og frå lappar 
Spikking i spikkeutstilllinga

1.desember kl 12-16.
Juleverkstad med frivillige. Esker og posar, alternativ innpakning 
Spikking i spikkeutstilllinga

8.desember kl 12-16.
Juleverkstad med frivillige. Juletrepynt, vi bruker det vi har 
Spikking i spikkeutstilllinga

15.desember 12-16.
Juleverkstad med frivillige. Juletrær av gamle bøker
Spikking i spikkeutstilllinga

 

Generell felles info:
Vaksne 100,- BT Fordel 50,-for inntil 2 vaksne Born gratis på utstillingar Born o/3 år 50,-ved deltaking på bemanna aktivitetar. Vaksne inkludert i inngangsbilletten
For oppdatert informasjon sjå:
www.bymuseet.no
facebook.com/bymuseet