Hansadagene

Hansadagene for hele familien

9.-12. juni arrangeres Hansadagene i Bergen, det blir masse liv og røre i sentrum, og
du vil kunne lukte, smake og høre byens historie. Over 70 byer kommer på besøk til Bergen, og de vil presentere seg med underholdning, mat og drikke. Det blir også mange aktiviteter for små og store.

Hansamarkedet finner sted på Festningskaien, og der kan du oppleve gjøglerier og opptredener i middelalderkostymer. Det blir gratis underholdning fra flere scener i byrommene.
Hanseatisk museum og bymuseet holder åpent og tilbyr et bredt utvalg i aktiviteter for hele familien, med blant annet tørrfisksmaking og – banking, smiing, vannåkbæring, lykkehjul, og flere hanseatiske aktiviteter.
Ungdommer fra Lunebürg i Tyskland og Vestlandske teatersenter har samarbeidet om forestillingen «Hanseliv på Bryggen» som du kan oppleve lørdag og søndag  i Schjøtstuene.  På Bryggen har Tidsreiser forestillingen «Vitalibrødrene angriper Bergen», både fredag, lørdag og søndag. 


Andre smakebiter fra programmet:

Torsdag:
Over hundre barnehagebarn har vært med å utforme deres tolkning av fremtidens fisk. Barna skal gå i parade torsdagen og henge opp fisken på den gigantiske fiskehjellen i en barneparade, et samarbeid mellom Barnas kulturhus og Blikkenslagerlauget.

Under åpningsseremonien vil  flere hundre barn fra Ung i Kor Vest sørge for en minneverdig opplevelse sammen med the Brazz Brothers.

Fredag
I Marken barnehage har 50 barn fra 15 nasjoner tenkt på torsk og tørrfisk og båter i mange måneder. Fredag skal de ha forestilling.

På ettermiddagen i Nykirken blir det sosialt kulturarrangement for aldersgruppen 11-15 år i samarbeid med Kirken Bymisjon med grilling, workshops og konsert.

Bergen byspill har forestillingen «Hansaspill på Bryggen»


Lørdag
Lørdag er det Torgdagen med historiske fartøy og mye moro i Vågen der blant annet  redningsbåten Elias kommer. 

Det blir skattejakt i Mariakirken


Søndag
Eikanger Bjørsvik avslutter det hele i en majestisk konsert med Sjøforsvarets musikkorps før
hele Bergen til å ha hjertet i halsen når balansekunstneren Eskild Rønningsbakken skal sykle på en line over Vågen. 

 

Se hele programmet www.hansa2016.no/no