Arrangement

Blankobilde_A.jpg

Påsketurer til Fløyen

Hvor godt kjenner du Fløyen? Bli med på 5 påsketurer i nærområdet. Finn kodeord og bli med i trekningen av fine premier!

Hvor godt kjenner du Fløyen? Pakk sekken, frem med appelsin og KvikkLunsj. Bli med på 5 påsketurer i nærområdet. Finn kodeord og bli med i trekningen av fine premier!

Påsketurer til #Folkefjellet Fløyen
I påsken har vi valgt ut 5 turmål hvor vi har lagt ut kodeord. Samler du kodeordene på 3 av 5 turmål, i perioden fra palmelørdag 19.3 til og med 2.påskedag, blir du med i trekningen av fine premier. Send kodeordene, ditt navn, alder og kontaktinformasjon på epost til info@floyen.no. Emne: Påsketurer

 1. BT- bu
  På Fløyen finner du mange fine rastehytter. BT- bu ligger helt sør på Fløyen, på Knatten. BT- bu er lett tilgjengelig også med barnevogn.
  Hint: Fuglekasse
 2. Åsebu
  Åsebu er en kjempefin rastehytte på Fløyen. Den ligger i et fint tun cirka 1,5 kilometer fra Fløibanens øvre stasjon. Følg hovedveien mot Brushytten og ta av til venstre der Halfdan Griegs vei starter, eller følg skilting inne i lysløypen på Fløyen. Åsebu er et perfekt turmål. Her kan du enten sitte ute eller inne. Lett tilgjengelig med barnevogn.
  Hint: Bord og benker
 3. Fløyvarden
  Fløyvarden med sine 399 m.o.h er det høyeste punktet på Fløyen. På Fløyvarden er det en støpt varde og her er nydelig utsikt over innseilingen til Bergen.  Det er mange stier til Fløyvarden. Fra Fløibanens øvre stasjon er det lett å gå via Fløysletten til “Brattetrappen”. Deretter følger du skiltene mot Fløyvarden.
  Fløyvarden er ikke egnet med barnevogn, da turstier i ulendt terreng fører til selve varden.
  Hint: Fjær i treet
 4. Rundemanen
  Rundemanen 565 m.o.h er et yndet turmål hele året i Bergen. Fjellet regnes ofte som et av de 7 fjell i Bergen. Det går en fin grusvei til Rundemanen. Denne ble tatt i bruk allerede i 1912 ved Telegrafvesenets anlegg av Bergen Radio med landets første kystradiostasjon.
  Rundemanen er lett tilgjengelig med barnevogn.
  Hint: Fjær i antenna
 5. Skomakerhiet
  Har du sett den fine store gapahuken- Skomakerhiet bak Skomakerdiket? Den store gapahuken har plass til en skoleklasse og ligger i skogen mellom Skomakerdiket og Blåmansveien. Det er skiltet fra Skomakerdiket like ved Trollbu.
  Hint: Se inne i gapahuken