Arrangement

floyen-geiter-3.cox_.jpg

Sommer på Fløyen

Hver dag fra 20. juni – 23. august skjer det aktiviteter for hele familien på Fløyen.

Prøv kanopadling på idylliske Skomakerdiket

Gratis kanopadling på Skomakerdiket hele sommeren. Kun ti minutters gåtur unna Fløibanens øvre stasjon kommer du til idylliske Skomakerdiket. Virkelig en naturperle som må oppleves! Aktiviteten er åpen mellom kl. 11:00 og 16:00, og du trenger ikke booke denne aktiviteten, bare møt opp.

Når du er ved Skomakerdiket må du ta turen innom Skomakerstuen – en splitter ny liten kafé som ligger like ved vannet. Her kan du sitte inne eller ute og nyte is og svele med utsikt utover vannet. Åpen fra kl. 11:00 – 16:00 hver dag hele sommeren.


Opplev følelsen av å sykle på toppen av Bergen

På Fløyen kan du leie terrengsykler i inntil tre timer eller en hel dag – valget er ditt. Det er turstier som passer for enkel sykling, morsomme enkeltstier og noen tekniske utfordringer. Flere steder vil du oppleve fantastiske utsiktspunkt over byen mellom de syv fjell. det er både sykler for voksne og junior (6-12 år) og hjelm er inkludert i leien.

Klarer du å finne postene i naturstien?

Bli kjent med området på Fløyen og samtidig test dine kunnskapsferdigheter i vår natursti. Det er hengt opp ti poster som du finner rundt på Fløyen sitt område. Kart henter du gratis i Fløistuen kafé eller benytt vår digitale versjon her. Lykke til!


Møt geitene #Fløyenguttene

Bæææ, kom og si hei til de fem kashmirgeitene som beiter på Fløyen. Geitene heter “Boots”, “Elvis”, “Småen”, “Festus Gilde” og “Alf”. De elsker mennesker og alle som ønsker å si hei til dem er hjertelig velkommen. All maten de skal ha finner de derimot i naturen, så de sier pent nei takk til å få noe fra deg. En kos og kanskje en selfie blir de i stedet gjerne med på.


Foredrag med artig kunnskap

Lær om livet på land, skogen og dyrene som bor her i en rekke foredrag. Her vil du garantert sitte igjen med kunnskap du ikke visste fra før, presentert på en kreativ måte.

Bærekraftsmålene

"Alle” snakker om bærekraft, men hva betyr det egentlig for barna? På Fløyen presenteres målene på en kreativ måte og utfordrer barna på hva de selv tenker om målene. Det er tross alt de som er de unge kloke som skal ta over denne verden.


Turstier for liten og stor

Fløyen er et ypperlig utgangspunkt for fantastiske turer på byfjellene. Her er turer som passer for alle aldre, og det er også turstier som egner seg for rullestolbrukere og barnevogner.