Arrangement

FIB Ernest The Magnifico .jpg

Småspill i dag

Det meste på Småspill er gratis.

Program for Småspill lørdag 3. juni:

Kl 11 og 12.30: Egget. Skyggespill for de minste. Kr 65.

Kl 10–16: Sonus. ​Vil du bli med pandaen Sonus på eventyr?

Bli med på lydjakt! Gjennom vandringen forteller Sonus om hvordan den lille pandafamilien kom hele den lange veien fra tåkeskogene i Kinas fjellandskap og til Vestlandet. For å bringe fortellingen fremover og komme til mål, må du ta med deg Sonus og finne frem til poster på veien.

Sonus forteller en historie for barn, men bak hverdagserfaringene finnes det også kimer til andre, større fortellinger; om hvordan mennesker og varer transporteres globalt, om naturmangfold og vår lille rolle i verden.

Fra 4 år. Små barn bør være i følge med eldre barn eller voksne gjennom lydvandringen.

Kl 10–16: Småspill – Pappenheim. Velkommen inn i labyrinten!

Pappenheim er en installasjon satt sammen av store pappesker og kunne fylt et helt klasserom.

I eskene finnes massevis av små kikkhull som lar deg se inn i fantasiversjoner av dyrenes verden, formidlet gjennom lyd, animasjoner og figurer.

Veien gjennom labyrinten er laget slik at barn enkelt kan krabbe gjennom, og med litt forsiktighet kan også voksne bli med på ferden. For å få mest mulig ut av opplevelsen, er det lurt å ha på seg klær som egner seg til å krabbe på alle fire.

Fra 3 år.

Kl 10–16: Småspill – Kartfaring. Tegn kart på trehjulssykkel!

Tegn kart på trehjulssykkel!

Hvordan blir et kart laget? På hvilken måte setter bevegelse i rom spor etter seg? Kan vi lage et kart over Høgskolen ved hjelp av en kule, litt blekk og en haug med barn på trehjulssykkel?

Det vil Kartfaring gi deg svaret på. Under årets Småspill kan du sykle rundt på en trehjulssykkel med tilhenger. I tilhengeren ligger det et papir og en kule som ruller rundt og lager spor som følger dine bevegelser. Arkene monteres sammen etter hvert og blir til slutt til et kjempekart.

Fra 2 år.

Kl 12–12.45: Ernest The Magnifico. Ganske god stuntmann fra down under.

Ernest The Magnifico er en levende legende, i det minste ifølge seg selv. Med en høytflyvende bil og overdimensjonert hoppestokk utfører han triks som er egnet til å imponere stort – eller lande paddeflatt med tupeen og løsbarten flagrende i vinden. Det skal i hvert fall ikke stå på innsatsen.

Som Ernest The Magnifico har artisten Julian Bell underholdt tusenvis av publikummere de siste årene, og har vært en populær gjest på festivaler på tre kontinenter.

45 min. For alle. Gratis.

Kl 15–15.45: The games We Play. Fartsfylt parkourdans.  Fra 6 år. Kr 65.