Arrangement

Kubbe 1080x1080.jpg

Kubbe lager spetakkel-spesial

Digitalt Festspill: Spetakkel fra hele verdens favoritt-Kubbe.

​Kubbe har laget spetakkel på det meste her i verden, og gleder seg stort når han finner rytme og klang på uventede steder.

Bøkene om den sjarmerende trekubben er solgt til en rekke land, og etter at fortellingene ble oversatt til kinesisk i 2012, ble Kubbe superstjerne i Asia. Der appellerer han til både barn og voksne, og i Japan er det blitt både utstilling, egen kafé og animasjonsfilm. I fjor høst var det urpremiere på en interaktiv konsert som turnerte i Kina.

I boken Kubbe lager spetakkel (2011) prøver Kubbe seg som korpsmusikant, men ender opp med å lage lyd på litt av hvert. Med utgangspunkt i denne fortellingen tar Kubbe med seg sine medhjelpere musiker og lydkunstner Stephan Meidell og serieskaper Åshild Kanstad Johnsen til Litteraturhuset i hjembyen Bergen – og en ny utgave av Spetakkel-spesial.

Sammen med barna lager de larm og musikk på Meidells musikkmaskin – et interaktivt elektromotorisk installasjonsorkester for barn. Hvordan høres det ut når små motorer spiller på gamle instrumenter, eller på andre ting en finner hjemme?

lørdag 23. mai kl. 12.00
Strømmes fra Litteraturhuset. Se forestillingen her
Gratis, 3–12 år.

MEDVIRKENDE
​Åshild Kanstad Johansen forfatter, illustratør
Stephan Meidell musiker, komponist