Arrangement

Dukketeater_03.jpg

Hull & Sønn

Hva skjer når verdens eneste hullfabrikk stenger?

Hull & Sønn er navnet på en fabrikk som lager alle slags hull. En dag blir fabrikken solgt, og den nye toppsjefen vil legge den ned. Fabrikken produserer jo ingen ting! Nedleggelsen byr imidlertid raskt på problemer, for hvordan skal en kle på seg uten hull i buksebena? Og hvordan kan en spille trompet eller skyte med kanoner eller bore etter olje uten hull? Og verst av alt, hva skjer med sveitserosten?

Det nye teaterstykket Hull & Sønn er basert på forfatter Frode Grytten og illustratør Marvin Hallerakers bok med samme navn, utgitt i 2004. Forestillingen får urpremiere under Festspillene og vil ha et mangfold av sceniske uttrykk: Figurteater, skyggeteater, masker og konvensjonelt skuespill. Tematikken spinner rundt hva som skjer når det vi tar for gitt forsvinner. Stykket utforsker konsekvensene for individet og samfunnet når noe selvfølgelig forsvinner, og fremkaller både undring og latter.

Oppsetningen er et samarbeid mellom Yngve Seterås, Jan Holden fra Dukketeaterverkstedet, Fyllingsdalen teater og Festspillene i Bergen. De erfarne scenekunstnerne har også fått med seg dukkemaker og scenograf Monika Solheim, den ferske dukketeaterregissøren Daina Ulmyte, lysdesigner Randiane Sandboe, kostymemaker Julie Jensen, komponist Tarjei Vatne og lyddesigner Gunnar Innvær på laget.

«Hva er hull? Det er jo ingenting, ingenting med en ramme rundt. Noe så selvfølgelig for samfunnet, noe vi egentlig ikke tenker over at finnes. Men når hullene blir borte, ser vi ringvirkningene og kaos rammer.»
– JAN HOLDEN

Les mer om Hull & Sønn her.