Arrangement

Fib. Småspill Håp.jpeg

Håp

Episk forestilling med alvorlige undertoner.

En stor, oppblåst rosa flamingo danner det visuelle bakteppet for denne episke forestillingen, som inneholder både skuespill, sang, dans og monologer. Flamingoen er et symbol på vår vestlige sommerluksus med fargerike badedyr som flyter på vannet om sommeren.

Men forestillingen har en alvorlig undertone. For mens dialogen mellom de to skuespillerne på scenen skildrer en privilegert hverdag for to kvinner i Norge, trekkes det paralleller til en verden ute av kontroll, der tusenvis av mennesker er på flukt. Badedyrene står som en sterk kontrast til gummibåtene som flyktningene bruker på en livsfarlig ferd over Middelhavet.

Prosjektleder, manusforfatter og skuespiller Anne-Beate Ulveseth Lilletvedt har latt seg inspirere fra egne reiser og frivillig arbeid i flyktningleirer i Hellas, som den mye omtalte Moria-leiren. Forestillingen tar opp temaer som fråtseri, gavmildhet og likegyldighet, og stiller mange ubehagelige spørsmål om hvordan vi i vesten forholder oss til flyktningkrisen. Ikke minst det store spørsmålet: Finnes det ennå håp?

Håp? er en del av Småspill, som er Festspillene i Bergen og Høgskulen på Vestlandets nye barnekunstfestival.

Fra 10 år. Kr 110/100

Foto: Jørn Olav Myhre

NESTE ARRANGEMENT:
lørdag 29. mai 2021kl. 15.00
Høgskulen på Vestlandet, Bergen Campus

Kjøp billetter her