Arrangement

Fib An dran drin drekt.jpeg

«An dran drin drekt»

Gateforestilling fylt av rytme, lek og dans

«An dran drin drekt. Kontra både fem og seks. Bom bam dutri dam. Silkemaga, buldrikaka. Ditt om. Pøk utav.» Denne uforståelige reglen er kjent fra Grytøya og Vesterålen. Ordene er ikke så viktig – det er rytmen som inspirerer til bevegelse og dans. Gleden av å være inne i en verden der man kan leke og se på lek er noe medlemmene i trioen Kartellet vil sette fokus på. Ved hjelp av sin egen vri på rare gamle danser og regler, idrettsleker, bevegelser og dansekunst skal de spre appetitt for bevegelse.

Kartellet ble utfordret til å lage en gateforestilling for familier til Festspillene i Nord-Norge i juni 2021. Med erfaring fra interaktive forestillinger oppfordrer de publikum til å være med i dansen. Danserne Sigurd Johan Heide og Eirik Fuglesteg Luksengard, og felespilleren Jo Einar Sterten Jansen danner trioen som skal inspirere barn og familier i Bergen til å leke mer i hverdagen.

I løpet av den siste helgen av årets festspill vil Kartellet dukke opp i bybildet med denne gateforestillingen som passer for alle aldre.

Ute Bergen sentrum​
Uannonserte opptredener lørdag 5. og søndag 6. juni mellom kl 12.00–14.00. Gratis.

 

Illustrasjon: Magnus Leirvaag Sandnes (design), Zoltan Tot (foto).