Arrangement

Bamsesykehus1.jpg

Bamsesykehus

Ta med bamsen på helsesjekk

Lørdag 22.9 kan du ta med bamsen din til Medesinstudentenes Bamsesykehus på St. Paul skole (NB! Vi flytter fra Torgalmenningen grunnet været). Mellom kl 12-16 vil bamsen din bli grundig undersøkt av ivrige legestudenter. 

Bamsesykehuset er helt gratis , og her kan barna komme med bamsene sine og få dem sjekket av  dyktige bamseleger. Ikke noe problem, sykdom eller symptom er for stort eller for lite! Bamselegene reparerer alt fra rent fysiske problemer som manglende nese, hale som holder på å falle av, til typiske bamsesykdommer som pelsbetennelse, poteverk og kosesyke. Ettersom årets MedHum-prosjekt i stor grad omhandler mental helse, vil  også bamselegene ha fokus på at en bamse kan være lei seg, og hva man kan gjøre da.

Det vil også være en tegnekonkurranse der oppgaven er ”Hva er din store drøm?”

I tillegg blir det kake, boller og saft i bamsekaféen.

 

Medisinstudentenes humanitæraksjon. MedHum en av de største studentorganisasjonene i Norge, og hvert andre år arrangerer vi en stor innsamlingsaksjon til et humanitært formål.  Årets innsamlingsaksjon skjer i samarbeid med UNICEF, og midlene de samler inn, vil gå til syriske barn på flukt i Jordan. Målet er å hjelpe disse unge menneskene med å takle og bearbeide det de har opplevd, og gjøre dem bedre rustet i møte med framtiden. Særlig er fokuset på mental helse i dette tilfellet viktig.  Det vil bidra og styrke helsen til denne syriske generasjonen som nå vokser opp. Fra 17. til 23. september vil MedHum ha en rekke ulike arrangementer i Bergen, hvor målet er å belyse og samle inn midler til denne saken.