Arrangement

Trilletur2.jpeg

Trilletur Odontologen – Nygårdsparken – BKB

Trilleturene passer for nybakte mødre og fedre, i permisjon, eller foreldre ellers, som gjerne vil gå på tur med andre som har barn i vogn.

Oppmøte kl. 11:00: Odontologisk institutt i Årstadveien. Med buss nr. 3, 2 og 80.

Beskrivelse av trilleturen:
Vi møtes ved "nye" Odontologiske institutt. Vi skal gå ned Årstadgeilen som er Bergens eldste gateløp. Denne veien gikk fra kongesetet Alrekstad og ned til store Lungegårdsvannet og ble anlagt på 900-tallet (les mer om kongesetet Alrekstad som i sin tid var viktig for byutviklingen i Bergen og landets hovedstad). Videre triller vi mot Brannstasjonen langs vannet, under veibroen og videre inn i Nygårdsparken. Vi triller gjennom Nygårdsparken og bort til BKB (Bergen Kaffebrenneri). Her blir det anledning til å kjøpe seg en kaffe (om noen ønsker det), før turen går videre til toppen av Nygårdsparken, og deretter hjemover langs vannet igjen. De som ønsker det kan avslutte trilleturen i byen ved Bergen Storsenter/ bussterminalen.  

Det kreves ingen påmelding, og det er gratis å være med.  

Trilleturleder: Vi trenger en trilleturleder. Er du litt kjent?

Trilleturlederen: Det er frivillige som stiller opp som trilleturledere på disse turene, og hjelper oss med å opprettholde dette tilbudet. Hvis du er kjent i det området en trilletur er satt opp, eller ønsker å lede en trilletur, så har vi kart og forslag til trilleturruter tilgjengelige. Det er derfor en ganske enkel, og mest sosial oppgave å være trilleturleder.