Arrangement

Søndagstur til Storeknappen  10.04.16, Foto av Gerke Evensen.JPG

Dagstur til Kiellandsbu (10–12 år)

Bli med på fjelltur.

Oppmøtested: Bergen busstasjon. Eksakt perrong blir opplyst nærmere turdato. Turlaget leier inn buss, og vi drar dermed samlet på tur.

Oppmøtetid: Kl 09:30. (Kan bli noe endret nærmere turdato.)

Turbeskrivelse: Turen starter fra parkeringen ved Hodnaberg, hvor vi også spiser lett lunsj før avgang, opp et stykke på bil og skogsbilsvei. Deretter går vi over på sti opp langs Møyåni, elven som renner fra Torfinnsvannet gjennom Kvålsdalen og ut i Hamlagrøvannet.

På vei opp langs elven kommer vi til å passere Nedre Kvålsdalstjørni hvor vi tar en kort rast før vi går opp langs Hardingaskaret opp på Sveindalseggi og videre ut mot Kiellandbu.

Vel fremme ved Kiellandbu tar vi frem kokeapparat, kopper og kar og hver for oss lager til litt enkel middag og gjerne noe varmt i koppen.

Den sjarmerende stølen Kiellandbu ligger flott til på kanten av Løkjedalsnuten med imponerende utsikt mot Botnen, Fyksesund og Folgefonna på andre siden av Hardangerfjorden. I Botnen bodde det på det meste 100 mennesker, trolig var det rik tilgang på laksefiske, jakt og utslåtter som gjorde at så mange bosatte seg på denne bortgjemte plassen.

Etter et godt måltid og mang et bilde av den flotte utsikten, tar vi fatt på returen, samme vei som vi kom opp.

Hjemreise: Ca. 18:00 (med buss).