Arrangement

Hjemme_hos_Anne_Cath._Vestly_og_familien_4.jpg

Litteraturfest BARN: Alfa & Omega

LØRDAG 1. og 8. februar feires forfatteren Anne-Cath Vestly på Barnas Kulturhus.

13-13.45 FORESTILLING / 13.45-16 Utstilling og VERKSTEDER

I februar 2020 ville Anne-Cath. Vestly fylt 100 år og det markeres på Barnas kulturhus. Anne-Cath. var en mester i å skildre hverdagslige situasjoner på en varm og gjenkjennelig måte. Hun stilte seg alltid på barnas side og leken sto i sentrum. Hennes budskap kan også fortelle noe til barn i dag.
 
På Barnas kulturhus møter dere skuespiller Adele Lærum Duus som leser sine favoritthistorier fra bøkene om Mormor og de åtte ungene. Etter dette får barna mulighet til å lage sin variant av Knerten, de kan lytte til Barnetimen for de minste med Anne-Cath. Vestly og besøke utstilling med bokillustrasjoner av Johan Vestly.

Forestilling:

Mormor og de åtte ungene: Forestilling med skuespiller Adele Lærum Duus som leser utdrag fra Mormor og de åtte ungene. Opplesningen krydres med filmklipp fra originalfilmene, der vi møter jubilanten selv i rollen som mormor.
Verksted:
Knerten: Gå på oppdagelsesferd i skogen vår. Finn og lag din egen ver­sjon av Knerten. Vi jobber med kvister og ståltråd. Med Adele Lærum Duus.
Lytterom:
Barnetimen: «Barnetimen for de minste» var NRK sitt tilbud til de aller yngste i familien. Her var det opplesning av barnebøker og Anne-Cath. Vestly var en kjent stemme for oss som var barn den gangen. Vi har laget et eget rom hvor dere kan høre henne lese fra sine bøker. 
Utstilling:
Tegningene til bøkene: I denne utstillingen vil dere finne Johan Vestlys illustrasjoner til Anne-Cath. Vestly sine bøker. Han var gift med Anne-Cath. og illustrerte de fleste av hennes velkjente bøker. Velkommen inn i deres univers.