Arrangement

Treet barnelørdag i bydelene.jpg

«Treet« og verksteder

Barnelørdag på Barnas Kulturhus med forestilling og verksteder

LØRDAG 9. november
13-13.45 FORESTILLING
Treet: Musikalsk figurteater om livet i et tre. Hva skjer i et tre i løpet av en dag? Kompani13. Fra 1 år.
Hva finnes i et tre? Hva skjer i et tre i løpet av en dag? Fugler, insekter, larver, knopper og blader – og kanskje mer som vi ikke kan se? Musikalsk figurteater om livet i et tre. Treet står så stille i vinden, men bak bladene yrer det av bevegelse. Et døgn i treet er som et tivoli om selve livet i alle dets former. Her er fødsel, lek og alvor, det er kamp og forsoning, håp og skuffelser – det er livets gang.
Forestillingen er uten ord, men med tonefølge laget av teaterkomponist Tarjei Vatne. Kompani 13 leker med enkle, moderne sceniske uttrykk ved hjelp av figurer, i samspill med musikk. De rareste figurer dukker opp – ting man aldri ville tro man kunne finne i et tre.

Figurer, farger, former og forløp er laget for å skape undring, og forestillingen skaper en varm, trygg og inspirerende arena for de aller minste når de skal oppleve scenekunst for første gang.

Med Kompani13 – Jorunn Lullau, Jan Holden og Tarjei Vatne.

13.45-16 VERKSTEDER
Eventyrlig teaterlek: Vi jobber med kropp og stemme, utforsker roller, kler oss ut og lager historier sammen. Lina Taule Fjørtoft. Fra 3 år.
Bli med til eventyrland, her finnes det gode feer, onde troll, prinsesser, drager og kanskje noen supersterke riddere og magiske frosker også? Vi drar inn i eventyrenes verden og oppdager alt det spennende og mystiske som kan skje. Hva skjer om trollet får sol på seg? Eller nesen til heksen forsvinner? Klarer dragen å sprute ild? Hva skjer hvis frosken vi prøver å kysse blir til noe helt annet enn en prinsesse? I eventyrland kan alt skje!

Snurrebasser: Med grillpinner og gamle cd’er lager vi snurrebasser. Mia Øquist.Fra 3 år.

Inn i jungelen: Vi beveger oss som de ville dyrene og sammenligner dyrelyder og menneskelyder. Irina Marie Alræk. Fra 4 år. Vi tar barna med på en reise inn i jungelen. Vi introduserer dem for noen av dyrene som finnes der. Videre skal vi bevege oss på gulvet som dyrene, og leke oss med deres bevegelser og kroppsspråk. Til slutt skal vi øve litt på stemmebruk, og sammenligne dyrelyder med menneskelyder - og se på forskjeller og likheter.