Arrangement

Nagila - Nagila - de dansende kuene - Fotokred Marianne Adonaba.jpg

Nagila – de dansende kuene

Barnelørdag med forestilling og verksteder på Barnas Kulturhus

LØRDAG 19. oktober

13-13.45 FORESTILLING

Nagila - de dansende kuene: Som barn passet Abu på kuene i landsbyen i Ghana. De lærte han å danse. Abu Adonaba, Stephen Osono og Marianne Adonaba. Fra 3 år. Har du sett en ku danse? Det har Abu. Som barn passet han på kuene i landsbyen i Ghana, og tok dem ut på slettene for å spise gress. Noen ganger danset kuene, og de lærte Abu å danse. Tro det eller ei. Kan du danse som en ku?
Musikk- og dansefortelling med deltakende barn.

13.45-16 VERKSTEDER

Si det med Koons 0.7 og 0.8: Inspirert av den verdenskjente kunstneren, Jeff Koons, boltrer vi oss i ideer og pussige sammenstillinger. Vi ser på tingene vi omgir oss med på en litt annen måte og leker, lager og utforsker kunst for hverdagslivet. Makerspace: Bli med å lage kunst av tingene vi omgir oss med.
En kjempestor papircollage og en litt rar skulptur laget av hverdagsting. Velkommen inn i et univers hvor alt kan bli til kunst. Vi bygger og endrer, ombestemmer oss og begynner på nytt igjen. Hva ser du nå? En kan bygge hytter av pappesker og tepper, og en kan bygge skulpturer av kokekar og baller. Se for deg et byggesett uten instruksjon eller en matrett uten oppskrift. Utfordringen er å se bort fra en tings hverdagsbruk, og å bygge skulpturer av hverdagsting. Som med legoklosser er kombinasjonsmulighetene uendelige. Kunstneren Jeff Koons har sans for perfeksjon, oppblåsbare objekter, kunst fra antikken, og å lage skulpturer av hverdagsting, for å nevne noe. Si det med Koons. Kunstpilotene – Annette Marandon. Maks 10 barn pr gruppe. Fra 3 år.

KLAKX: Byggesett som utfordrer fantasien. Av Stephan Gustin. Uten formidler. Fra 3 år. Lek med ornamenter, fasader og fri fantasi. Målet er å lære om hvilke elementer som skaper en levende og lekende by, samt å arbeide med byen som stedet hvor vi selv kan sette våre avtrykk – så byen blir helt vår egen.
Bli med å bygge en levende og lekende by med vårt Klakx-byggesett.