Arrangement

Camp Tareskog.jpg

Barnas Kulturhelg søndag

Ta familien med på gratis kultursafari!
Søndag 15. september
BARNAS KULTURHUS
Kalmargaten 6
13-13.45: LYDrøre. Bli med på jakten etter de fineste rytmene, melodiene og lydene. Per Jørgensen, Frank Jakobsen, Nils Are Drønen. Fra 3 år.
13.45–16: LaBYrint. Med hodelykt utforsker vi laby­rin­tens hemmeligheter. Linda Rios. Fra 3 år. 
13.45–16: Det vennlige møtet A. Interaktiv performance for barn. Performance Art Bergen. Fra 3 år.
13.45–16: Det vennlige møtet B. Interaktiv performance for barn. Performance Art Bergen. Fra 3 år.
Bryggens museum, Bymuseet
Dreggsallmenningen 3
11–15: Middelalderaktiviteter. Rissing av runer og tekstilaktiviteter. Barna får kle seg i middelalderdrakter. Fra 8 år.
Bergens Sjøfartsmuseum
Haakon Sheteligsplass 15
11.30–14.30: Camp Sjøfartsmuseet – Tareskog. Forestill deg at du befinner deg like under havoverflaten. Kanskje er du et sjøpattedyr, en fisk eller en sjøfugl som trives blant bølgende tare og tang? Kanskje er du på jakt etter mat?  Vi reiser til vår egen hemmelige øy, rigger til en marin basecamp og dukker ned i havets egen regnskog hvor vi lager en blå verden sammen. Mye kan skjule seg i tareskogen – også maritime skatter og gamle skipsvrak… Installasjon og verksted med Kunstpilotene. Fra 3 år.
Schøtstuene, Museum Vest
Øvregaten 50
12–14: Lag din egen ranke! Vet du at husene på Bryggen har vært malt både innvendig og utvendig med ranker? På Schøtstuene kan du lage din egen ranke. Fra 4 år.
14 og15: Familieomvisning. Klyngen av små røde hus vitner om en svunnen tid. Dramshusens schøtstue fra 1703, er den eldste av stuene. Bli med på en reise inn porten til de tyske kjøpmennenes verden. Fra 4 år.
Kunstlab, KODE 4
Rasmus Meyers allé 9 
11–16.30: «Trykk og Munch». Inspirert av Edvard Munch eksperimenterer vi med monotrykk på folie. Fra 3 år.
12–15: «Uttrykksfulle ansikter». Lag et uttryk­ks­fullt ansikt med ståltråd og andre gøye materialer. Formidlingsrom i underetasjen. Fra 4 år.
11–16.30: Sanserom for de minste. Det blir mye tekstile skulpturer og puter å leke med, og taktile gjenstander å utforske. Fra 0 år.
Bergen Kunsthall
Rasmus Meyers alle 5
13.30–14: Omvisning og skulpturverksted. Omvisning i  Bergen Assembly-utstillingen «Actually, the dead are not dead», med påfølgende skulpturverksted, hvor barna skal lage små skulpturer av materialer som ståltråd, stoff, papp, papir, og lignende. Utstillingen handler om hvordan vår tid og vi som lever akkurat nå både er påvirket av mennesker som levde før oss og vil påvirke det som kommer til å skje i fremtiden. Oppmøte i foajeen kl. 13. Fra 8 år.
Bergen offentlige bibliotek
Hovedbiblioteket, Strømgaten 6
13.30–14: Bea og Adil i barnehagen. Forfatter Nina E. Grøntvedt leser og forteller fra de sjarmerende og morsomme bøkene om ernergiske Bea og forsiktige Adil. Fra 3 år.
Raptus Tegneseriefestival. Raptus inntar biblioteket med aktiviteter, utstillinger, møter med tegneserieskapere og foredrag for store og små tegneserieelskere. Sjekk åpningstider og nærmere program på raptus.no. Fra 5 år.