Arrangement

artbilde-plastbyen3.png

Utstillingsåpning: Plastbyen 2018

Vær med å skape verdens største, første og flotteste plastby!

Utstillingen Plastbyen 2018 åpnes 27.9.

Plastbyen 2017: 

Med ditt bidrag skaper vi oppmerksomhet rundt et enormt miljøproblem.

 Hvert år havner 8 millioner tonn plastavfall i verdenshavene. Det er det samme som vekten av fem millioner biler! I vinter måtte en sjelden gåsenebbhval avlives på Sotra etter å ha fått i seg mer enn 30 store plastposer og annet plastavfall. I Stillehavet finner vi store mengder mikroskopiske plastbiter som flyter i en bestemt dybde i vannet og danner ugjennomtrengelige flak som er svært skadelige for dyre- og plantelivet. De største av disse flakene er på størrelse med Texas.

Dette klarer vi ikke gjøre noe med alene. Men sammen med deg og byggverket ditt, skal vi i alle fall "rope" så høyt vi kan!

 

Lag et byggverk til PLASTBYEN 2018

Akvariet i Bergen vil gjerne være et utstillingssted for utfordringen med plastavfall i havet. Derfor inviterer vi skoler, barnehager, bedrifter og alle andre som har lyst å bidra til å lage en storslått, morsomt og stilig byggverk av plastavfall. Byggverkene som kommer inn blir stilt ut i Plastbyen på Akvariet i Bergen. Det blir selvfølgelig kåring av de flotteste byggverkene. Premien blir en drømmedag på Akvariet for hele laget som har vært med.

 

-Men det aller viktigste er at vi sammen kan skape oppmerksomhet om et enormt miljøproblem, nemlig plastavfall i havet, sier salgs- og markedssjef på Akvariet i Bergen, Veline Høyland

Men hvor kommer byggematerialene fra?

Vi på Akvariet ønsker at laget ditt gjør en liten innsats for å skaffe byggematerialene. Ta med laget til nærmeste strand eller sjølinje og rydd! Vi garanterer at dere etter kort tids innsats har plenty av byggematerialer. I tillegg håper vi at innsatsen kan smitte på andre, skape gode holdninger og redusere avfallet som havner i sjøen.

Skoleklasser, barnehager, vennegjenger eller bedrifter kan stille med et lag og delta med ett eller flere felles byggverk. Det er selvfølgelig lov å delta med flere lag fra en skole eller bedrift, slik at konkurranseånden får blomstre... 

 

Siste frist for innlevering av byggverk til Akvariet: 16. september
Utstillingen Plastbyen 2018 starter 27. september